Przepis na co podaje się do gołąbków

Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Gołąbki z sosem pomidorowym to jest coś, co bardzo, bardzo lubię. Comments. Podajemy z posiekaną natką pietruszki
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

U nas podaje siędodatkowo z chlebem, choć jak najbardziej można jadać solo pół główki kapusty ( jeśli jest mała to cała
Zapiekanka gołąbkowa z ryżem

Zapiekanka gołąbkowa z ryżem

Naczynie dokładnie owinąć folią aluminiową - można użyć folii i przykrywki żaroodpornej, aby całość mogła dokładnie się dusić
Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa

Gołąbki w formie zapiekanki, czyli mniej pracochłonna wersja pysznego dania obiadowego z ryżu, mięsa mielonego i kapusty
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Ale połączenie mięsa mielonego, sosu pomidorowego, kapusty i ryżu uważam za bardzo trafione więc mam opracowane wersje gołąbków dla leniwych – robię je w formie zapiekanki (warstwy kapusty przełożone mięsem i zalane sosem) albo w formie zupy
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Powiem krótko – czekając z obiadem na moich chłopców, co chwilę wędrowałam do kuchni i wyjadałam zupę łyżkami wprost z garnka
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Znów gotujemy, co chwilę delikatnie mieszając, żeby ryż nie przywarł do dna garnka i się nie przypalił
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Nie spodziewałam się czegoś wielkiego w sumie zaciekawiła mnie nazwa. pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego
Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

A co najważniejsze pysznie smakuje, jest bardzo sycąca i rozgrzewająca. Zupę podajemy ze świeżym pieczywem
Hit! Zapiekanka gołąbkowa

Hit! Zapiekanka gołąbkowa

Gotować do zredukowania się płynu i zagęszczenia sosu. Zapewniam Was, że taka zapiekanka zasmakuje dorosłym miłośnikom domowych gołąbków oraz dzieciakom
ZUPA       GOŁĄBKOWA

ZUPA GOŁĄBKOWA

Podajemy ciepłą posypaną koperkiem. Dzisiaj polecam zupę gołąbkową, gołąbki uwielbiam a zupa w smaku nawet trochę przypomina je z sosem pomidorowym
Trochę zapomniany już smak gołąbków

Trochę zapomniany już smak gołąbków

D Niestety skutecznie zniechęcał mnie proces gotowania całej główki białej kapusty i kombinowałam co by tu zrobić, żeby gołąbki jednak zjeść, a się nie narobić
Gołąbki z ziemniakami w liściach kiszonej kapusty

Gołąbki z ziemniakami w liściach kiszonej kapusty

Smażyć chwilę aż cebula zmięknie a boczek nieco się wytopi i przyrumieni. Jeżeli lubicie dużo sosu trzeba albo dodać więcej bulionu i śmietany albo na dno położyć liście kapusty (idealna byłaby kiszona), których głównym zadaniem jest ochrona naszych gołąbków przed przywarciem do naczynia
Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

Sos pomidorowy podajemy do. Sos pomidorowy od śmietany stanie się lekko jaśniejszy i łagodniejszy. Sos robi się tak szybko, że goście czekający z pizzą, mogą czekać, a pizza nie ostygnie