Przepis na ciasto z masą krówkową i bitą śmietaną

29 Zapisać
Ciasto na zimno na herbatnikach z masą krówkową i bitą śmietaną.

Ciasto na zimno na herbatnikach z masą krówkową i bitą śmietaną.

Na tą okazje zapraszam na pyszne ciasto herbatnikowe z fajnie dobranymi masami. Następnie układam drugą warstwę herbatników, która smaruję lekko podgrzaną masą krówkową
83 Zapisać
Biszkopt z bitą śmietaną i masą krówkową

Biszkopt z bitą śmietaną i masą krówkową

Proste, pyszne i eleganckie ciasto. Posmarowane na wierzchu masą krówkową. Posmarować go bitą śmietaną z żelatyną
11 Zapisać
Sernik z masą krówkową i bitą śmietaną

Sernik z masą krówkową i bitą śmietaną

To ciasto nie tylko ładnie wygląda w przekroju, ale też wyśmienicie smakuje. Ciasto nakłuwam widelcem. Sernik z masą krówkową jest niezwykle kremowy, po prostu pyszny
0 Zapisać
Placuszki ryżowe z masą krówkową i bitą śmietaną

Placuszki ryżowe z masą krówkową i bitą śmietaną

Ja zaszalałam i zrobiłam wersję typowo deserową - z masą krówkową i bitą śmietaną. Podawać z dżemem i bitą śmietaną lub z cukrem pudrem
251 Zapisać
Ciasto z masą krówkową

Ciasto z masą krówkową

Polecam umieścić warstwy odwrotnie niż na zdjęciu gdyż wtedy ciasto będzie się lepiej kroić. duża paczka biszkoptów
80 Zapisać
Ciasto bez pieczenia z masą krówkową o smaku kakaowym

Ciasto bez pieczenia z masą krówkową o smaku kakaowym

Wyłożyć bitą śmietanę na warstwę masy krówkowej i obsypać zimnym słonecznikiem. )Od momentu gdy zobaczyłam przepis na to ciasto już wiedziałam, że w najbliższym czasie go zrobię
51 Zapisać
Ciasto ze słonecznikiem i bitą śmietaną

Ciasto ze słonecznikiem i bitą śmietaną

Na biszkopt wyłóż masę krówkową ze słonecznikiem. miksowania dodaj partiami masę krówkową. Ciasto wylej. Składniki biszkopt
0 Zapisać
Tarta z kajmakiem, dżemem i bitą śmietaną

Tarta z kajmakiem, dżemem i bitą śmietaną

Spód wysmarować dżemem a potem masą krówkową. Tym razem, mając ochotę na coś bardzo słodkiego zrobiłam szybką tartę z dżemem, kajmakiem i bitą śmietaną
435 Zapisać
Ciasto 3 bit

Ciasto 3 bit

Na herbatnikach, z masą krówkową, bitą śmietaną i czekoladą. Wierzch równomiernie posmarować bitą śmietaną
400 Zapisać
Ciasto 3-Bit

Ciasto 3-Bit

Przygotowujemy bitą śmietanę. Wstawiamy ciasto w chłodne miejsce przed spożyciem, aby ciasto stężało. ½ szklanki cukru pudru
76 Zapisać
Ciasto Balowe

Ciasto Balowe

Pyszne, przekładane ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-maślanym, słodką warstwą krówkową, słonymi krakersami oraz bitą śmietaną oprószoną wiórkami gorzkiej czekolady
52 Zapisać
Ciasto 3 bit

Ciasto 3 bit

Jeśli herbatniki nie wypełniają nam szczelnie formy i przesuwają się, najlepiej smarować każdy z osobna masą, trzymając go w ręce, układać obok siebie w formie, a na koniec delikatnie zwilżoną wodą łyżeczką rozsmarować masę, tworząc na herbatnikach jednolitą powierzchnię
44 Zapisać
Ciasto “Krakers” i bitwa o cenę.

Ciasto “Krakers” i bitwa o cenę.

Na nich rozsmarowujemy gotową masę krówkową, a na nią ostatnią już warstwę krakersów. Tak przygotowaną bitą śmietaną rozsmarowujemy na górnej warstwie krakersów
20 Zapisać
Ciasto 3 bit BEZ PIECZENIA :)

Ciasto 3 bit BEZ PIECZENIA :)

masą krówkową, kremem budyniowym, bitą śmietaną i czekoladą. posmarować bitą śmietaną. Ciasto posypać czekoladą i
15 Zapisać
3 BIT – ciasto, które nie widziało piekarnika ;)

3 BIT – ciasto, które nie widziało piekarnika ;)

Masę krówkową/kajmak rozsmarowujemy po całości, najlepiej packą plastikową lub gumową. Najlepiej przygotować pierwsze dwie warstwy dzień wcześniej, żeby herbatniki zmiękły, bitą śmietanę i posypkę z czekolady bądź kawy zaserwować ciastu przed podaniem
12 Zapisać
Ciasto 3 bit z kokosową nutą

Ciasto 3 bit z kokosową nutą

Masę krówkową w puszce wstawiam na kilka min do gorącej wody. Bitą śmietanę rozprowadzam równomierni, a wierzch ciasta posypuję płatkami czekoladowymi
10 Zapisać
Kremówkowe ciasto z migdałami czyli trochę kremówki, krówki i herbatników

Kremówkowe ciasto z migdałami czyli trochę kremówki, krówki i herbatników

Już teraz dość sztywną bitą śmietanę, wykładamy na masę krówkową. Teraz kolejna warstwa herbatników i od razu (na ciepłej masie łatwiej będzie rozprowadzić masę krówkową, którą i tak warto wcześniej lekko podgrzać aby była bardziej lejąca