Przepis na ciasto z kaszy jaglanej z jabłkami

Tarta z jabłkami na kaszy jaglanej ( lekka i pyszna)

Tarta z jabłkami na kaszy jaglanej ( lekka i pyszna)

Wow , tego się nie spodziewałam. Tarta wyszła delikatna w smaku i nie czuję masła w ustach. DSkładniki na spód120 g kaszy jaglanej2 jajka2 czubate łyżki mąki tortowejcynamon , imbirSkładniki na ciasto. 4 jabłka4 łyżki cukru2 łyżki mąki20 g masła ( ok  poł centymentrowy plaster z wąskiej strony masła)cynamon , imbirWykonanie. Kaszę ugotowaćUgotowaną i jeszcze ciepłą kaszę utłuc tłuczkiem do ziemniaków Odstawić na bok , aby trochę ostygłaJabłka obrać i pokroić w plastryPokrojone jabłka wrzucić na rozgrzaną suchą teflonową patelnięSmażyć kilka minut  ,wyłączyć palnik , następnie przykryć pokrywką aby zmiękłyRoztopić masłoDo kaszy dodać jajka i 2 czubate łyżki mąki tortowej oraz przyprawy , dobrze wymieszaćPiekarnik nagrzać na 200 stopniFormę na tartę wysmarować tłuszczemKaszę wyłożyć na formęDo jabłek na patelni dodać cukier oraz przyprawy , dobrze wymieszaćJabłka położyć na kaszyJabłka posypać mąkąPolać/rozsmarować całość delikatnie roztopionym masłemWłożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 minSmaczego
13 0