Przepis na ciasto z bananami i nutellą

4 Zapisać

pierożki francuskie z nutellą i bananem

Zalepiamy ciasto formując pierożka, złączenia dociskamy widelcem. Szybki deser dla zapracowanych. 1 opakowanie ciasta francuskiego. 0,5 małego słoiczka nutelli. 1 rozkłócone jajo do posmarowania. Ciasto francuskie rozwijamy na lekko posypanym mąką blacie i wykrwawamy kółka o średnicy około 8 cm. Na połowie każdego z nich wykładamy 1 płaską łyżeczkę kremu czekoladowego i plasterki banana. Z okrawków zagniatamy ciasto i wałkujemy je na grubość około 4 mm, czynność powtarzamy do wykończenia ciasta. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy do uzyskania złotego koloru, około 20 minut. 1 opakowanie ciasta francuskiego. 0,5 małego słoiczka nutelli. 1 rozkłócone jajo do posmarowania. Z okrawków zagniatamy ciasto i wałkujemy je na grubość około 4 mm, czynność powtarzamy do wykończenia ciasta. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy do uzyskania złotego koloru, około 20 minut
Więcej przepisów na %s strony