Ciasto z ananasem i kokosem

Ciasto z ananasem i kokosem to pyszne połączenie słodkiego smaku ananasa i delikatnej nutki kokosu. Jest to idealny deser na letnie dni, gdyż jest lekki i orzeźwiający. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, a jego składniki są łatwo dostępne.

Kremowe ciasto z ananasem i kokosem można podawać na ciepło lub na zimno. Można je również udekorować bitą śmietaną lub owocami sezonowymi. To idealny deser do podania gościom lub rodzinie.

Ciasto z ananasem i kokosem jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jego słodko-kwaśny smak sprawia, że każdy będzie chciał spróbować tego pysznego deseru!

Przepis na ciasto z ananasem i kokosem

Składniki:

  1. 1 puszka ananasa (400 g)
  2. 3/4 szklanki mleka skondensowanego słodzonego
  3. 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  4. 1/4 szklanki masła
  5. 3 jajka
  6. 1/2 szklanki cukru
  7. 1/2 szklanki mąki pszennej
  8. 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Przygotowanie:

  1. Ananasa odsącz z puszki i posiekaj drobno.
  2. W misce wymieszać mleko skondensowane, wiórki kokosowe, masło, jajka, cukier, mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia.
  3. Dodać posiekany ananas i wymieszać.
  4. Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasto z ananasem i kokosem to idealny deser na letnie dni. Jego lekki smak oraz prostota przygotowania sprawiają, że każdy będzie chciał spróbować tego pysznego deseru!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz