Przepis na ciasto urodzinowe

Ciasto urodzinowe. Tort.

Ciasto urodzinowe. Tort.

Na masę śmietanową położyć ciemne ciasto w otworami. Historia pojawienia się ciasta urodzinowego w moim domu przedstawia się następująco
Ciasto Urodzinowe

Ciasto Urodzinowe

Przepis wypatrzyłam w Wielkiej Księdze Ciast i szczególnie zainteresowało mnie ciasto z orzechami i dużą ilością żółtek
Wiosenne ciasto urodzinowe wg Aleex

Wiosenne ciasto urodzinowe wg Aleex

Dario zrobił kawę, a ja pokroiłam wiosenne ciasto urodzinowe. Na razie zapraszam na ciasto. Ciasto kroić na porcje, podawać z kawą lub herbatą
Ciasto urodzinowe

Ciasto urodzinowe

Biszkopt. 6 jajek. 6 łyżek cukru. 5 łyżek mąki. 1 łyżka mąki ziemniaczanej. 1 łyżka kakao. 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Jagodowe urodzinowe ciasto Tappiego

Jagodowe urodzinowe ciasto Tappiego

Razem z Potworkiem chcieliśmy zrobić pyszne ciasto dla bohatera ksiąşki "Tappi i urodzinowe ciasto" (autorstwa Marcina Mortka), a şe jego przyjaciele z Szepczącego Lasu nazbierali na ten cel jagody, padło na jagodowy sernik na zimno
"Barbie w cieście" - tort urodzinowy

"Barbie w cieście" - tort urodzinowy

Składniki. biszkopt w formie od babki. masa kremowa. dżem. masa plastyczna. lalka. Wykonanie. Do wykonania lalkowego tortu potrzebna jest forma z dziurą (babkowa), w której pieczemy biszkopt (każdy wg własnego ulubionego przepisu
WIELKIE URODZINOWE CUPCAKES Z MIĘTOWYM KREMEM

WIELKIE URODZINOWE CUPCAKES Z MIĘTOWYM KREMEM

Przekładamy do nich ciasto do 3/4 wysokości gniazd. Minął rok. tak szybko. kiedy. dopiero co zaczynałam. Wiele w ciągu tego roku się nauczyłam, wielu nowych i fajnych ludzi poznałam
Szybkie ciasto śliwkowe

Szybkie ciasto śliwkowe

Szybkie ciasto śliwkoweDzisiaj mój przyjaciel urządza urodzinowe barbecue. "Szybkie ciasto śliwkowe". Przelewamy ciasto do natłuszczonej formy, układamy na wierzchu połówki śliwek, posypujemy cukrem zmieszanym z cynamonem
Urodzinowy Keks Żurawinowy

Urodzinowy Keks Żurawinowy

To ciasto pięknie prezentuje się na półmisku, a dodatek sporej ilości bakalii czyni je pysznym i słodkim, ja swoje keksy zawsze nasączam  syropem, warto wykorzystać tu wodę z moczenia bakalii oraz miód – dzięki temu keks długo pozostanie świeży