Przepis na ciasto stefanka

STEFANKA - CIASTO BEZ PIECZENIA

STEFANKA - CIASTO BEZ PIECZENIA

Ciasto musi swoje odstać, żeby zmiękły herbatniki. Ciasto chłodzić ok. To bardzo stary przepis. Mam go jeszcze z czasów liceum, tylko wtedy nie robiłam w wersji ulepszonej
Ciasto Stefanka

Ciasto Stefanka

-) Ciasto, które musi odczekać swoje, aby smakowało jak marzenie.  ☺☺☺Ciasto to tzw. Serdecznie polecam to ciasto na święta, lub na przyjazd gości jak znalazł
Ciasto z kaszą manną - stefanka

Ciasto z kaszą manną - stefanka

Możemy położyć na ciasto drewniana deskę, wówczas będzie miało równy wierzch. Gdy już ciasto przestygnie dekorujemy polewą czekoladową
Ciasto Stefanka

Ciasto Stefanka

) Pamiętam jak dawno, dawno temu jadłam to ciasto na imprezach szkolnych typu „choinka”. Ciasto jest bardzo „mleczne” w smaku( powiem Wam nawet, że lekko porównywalne do sernika gotowanego), ale jest także nuta cytrynki, która przełamuje to wrażenie
Ciasto "Stefanka"

Ciasto "Stefanka"

Ciasto. Stefanka to już u nas niemal tradycja. Wszystko siekamy, a następnie szybko wyrabiamy gładkie ciasto
ciasto Stefanka

ciasto Stefanka

Ciasto Stefanka gotowe. Nadają ciastom słodki smak,często powodując iż mamy wrażenie jakbyśmy jedli tort
Ciasto Stefanka

Ciasto Stefanka

Ciasto Stefanka zwane inaczej Miodownik. ) Nie był to mój dzień na robienie czegokolwiek w kuchni, wszystko leciało mi z rąk, dlatego ciasto wygląda jak wygląda
Ciasto Stefanka

Ciasto Stefanka

Jest to przepis na bardzo smaczne, szybkie i przede wszystkim bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto. Gorącą polewę wylewamy na ciasto
Stefanka. Miodownik. Czeskie ciasto

Stefanka. Miodownik. Czeskie ciasto

Ciasto to ma kilka nazw, jednak zawsze jest równie smaczne. To taka dość szybka wersja Miodownika, którego blaty właściwie od samego początku są dość miękkie, lecz z czasem, kiedy ciasto "moknie" staje się coraz bardziej smaczne
Stefanka

Stefanka

Ciasto doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju imprezy, uroczystości, czy święta. Składniki - ciasto
Stefanka

Stefanka

Ciasto już pachnące świętami. Składniki na ciasto. Siekamy nożem a następnie zagniatamy na gładkie ciasto
Stefanka

Stefanka

To jego ukochane ciasto z dzieciństwa. Ciasto. Nastepnie dodajemy jajka, cukry, miód oraz sodę i zgniatamy ciasto
STEFANKA Z KASZĄ MANNĄ

STEFANKA Z KASZĄ MANNĄ

Składniki na ciasto. Następnie dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto przygotowuje kilka dni wcześniej, gdyż najlepiej smakuje dopiero po 2-3 dniach. Ciasto pozostawić na 48 godzin w lodówce
Miodownik (stefanka) z masą grysikową

Miodownik (stefanka) z masą grysikową

Pyszne świąteczne ciasto, mocno pachnące miodem, przełożone kremem z mleka i kaszy manny. Pyszne świąteczne ciasto, mocno pachnące miodem, przełożone kremem z mleka i kaszy manny
Stefanka cappuccino

Stefanka cappuccino

Smak stefanki jest dość intensywny, ale wykorzystanie cappuccino w proszku zamiast ziaren kawy sprawia, że nie jest to ciasto typowo kawowe i może posmakować również osobom, które nie pijają kawy