Przepis na ciasto ptyś

32 Zapisać
Ptysie z pianką

Ptysie z pianką

Ciasto jest perfekcyjne, bardzo wyrośnięte, a pusty środek ptysia, aż się prosi o wypełnienie go - oczywiście pianką z jak najlepszej cukierni, czyli "włoską bezą"
30 Zapisać
Ptysie tradycyjne

Ptysie tradycyjne

Ciasto w trakcie pieczenia nie rozlewa się, a wiec powstałe formy powinny mieć solidną podstawę. Po dokładnie czterech marnych próbach zrobienia prawdziwych ptysiów udało mi się wypracować idealny przepis i sposób przygotowania ciasta parzonego
30 Zapisać
Ptysie

Ptysie

) Przepis na ciasto wynalazłam na stronie mojewypieki. Energicznie mieszać do momentu, kiedy ciasto przybierze szklisty wygląd i będzie łatwo odchodzić od ścianek garnka
30 Zapisać
Budniowy krem do ciast i tortów

Budniowy krem do ciast i tortów

Tak przygotowaną masą przekładaj ciasto, po czym wstaw je do lodówki, aby masa lekko stężała. Więcej treści, które mogą Cię zainteresowaćOrzechowiec czyli ciasto z kajmakiem i orzechamiZupa pomidorowa po węgierskuPaprykowa zupa – kremNa jesienną słotę… Kruche ciasto, śliwki i budyń
Więcej przepisów na %s strony