Przepis na ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Mąkę przesiać do miski, wymieszać z drożdżami, dodać pozostałe składniki na ciasto. Białka ubić na sztywno, dodać do masy orzechowej, wymieszać łyżką
Ciasto orzechowo - budyniowe

Ciasto orzechowo - budyniowe

Na pewno każdy z Was jadł kiedyś ciasto o pysznej nazwie Snickers. Dziś mam dla Was przepis na bardzo proste ciasto Snickers, niebawem już zaś zdradzę Wam przepis na bogatszą i bardziej pracochłonną wersję tego ciasta
Proste ciasto z masłem orzechowym

Proste ciasto z masłem orzechowym

Następnie powoli dodajemy mąkę z proszkiem i masło orzechowe. Kiedy ciasto jest upieczone wyjmujemy z formy i zabieramy się za 'polewę'
Ciasto z kremem orzechowym i pijaną wiśnią

Ciasto z kremem orzechowym i pijaną wiśnią

Pyszny maślany krem na bazie masy orzechowej z kakaowym biszkoptem i wiśnią ze spirytusu. Ciasto schłodzić i przeciąć na pół, nawilżyć wodą - do której można dodać spirytus
Ciasto z mąki orzechowej

Ciasto z mąki orzechowej

Ciasto z wykorzystaniem mąki orzechowej zamiast pszennej. 300 g mąki orzechowej. Tortownicę o średnicy 22 cm, wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą , ciasto przełożyć do formy
ciasto orzechowe z mąki żytniej

ciasto orzechowe z mąki żytniej

orzechy miksujemydo mąki dodajemy orzechy, proszek i cukier i mieszamyczekoladę kroimy na małe kosteczkido mąki wrzucamy czekoladę i jajka, mieszamydolewamy mleko, taką ilość aż ciasto będzie się łączyćwylewamy do formy pieczemy ok
Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Ciasto. Gdy ciasto. Wystudzone ciasto smarujemy kremem. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180*C) na 45 minut
Ciasto oreo z masłem orzechowym

Ciasto oreo z masłem orzechowym

Masa z masła orzechowego. Co najlepsze jest to ciasto bez pieczenia. masła orzechowego. Należy pamiętać że polewą należy oblać ciasto dopiero gdy wystygnie
Krajanka orzechowa

Krajanka orzechowa

Ciasto wstawić do piekarnika. Na ciasto rozsmarować krem czekoladowy, nałożyć obłożenie z orzechów. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blachy (38 x 23 cm)