Przepis na ciasto na rolade

Rolada tiramisu- semifredo

Rolada tiramisu- semifredo

Gotowa rolade wstawiamy do zamrazarki najlepiej na cala noc. Kiedy na dworze upal nieprzecietny,szukamy pomyslow na cos zimnego,tak wiec w mojej glowie powstal pomysl na to aby zamrozic tiramisu,jednak krem musial powstac z nieco innych skladnikow niz to zazwyczaj w moich tiramist - musi to byc krem jajeczny
25 0
Prazucha z pieca

Prazucha z pieca

Garnek pozostawiamy na malym ogniu,do czasu az maka sie porzadnie zaparzy i powstanie geste ciasto. Przekladamy powstala mase na papier do pieczenia,zawijamy rolade ,sciskamy jej koncowki aby nadac roladzie nalezyty ksztalt,potem wstawiamy ja do lodowki na kilka godz
10 0
Rolada biszkoptowa w paski

Rolada biszkoptowa w paski

Ciasto z kakao wyciskamy wzdloz przekatnej blaszki ( od rogu do rogu ),nastepnie bierzemy do reki jasne ciasto i wyciskamy je po obu stronach paska ciemnego i tak az wypelnimy paskami dno blaszki
0 0
Rolada śmietankowa

Rolada śmietankowa

Ciasto nalezy rozwinąć wyłożyć masę i spowrotem zwinać w rulon. Ciasto. Wyjać z formy na mokrą ściereczke i zwinać w rolade i tak pozostawić azdo momentu zrobienia kremu
0 0
Wieniec drozdzowy z makiem

Wieniec drozdzowy z makiem

Czestym bledem podczas robienia makowca jest odchodzaca skorka- mozna sobie z tym poradzic jesli ciasto przed polozeniem masy makowej posmarujemy warstewka oleju roslinnego,chodzi o to ze masa musi sie do ciasta " przykleic " a w tym napewno pomoze nam olej
0 0
Katowice- KRYSZTAŁOWA :)

Katowice- KRYSZTAŁOWA :)

Idealnie przyprawione, ciasto na pierogi miękkie i rozpływające się w ustach a farsz. W każdą niedziele Maria Ożga serwuje " śląski łobiod", dlatego jeżeli będzie tylko okazji przyjade na prawdziwą śląską rolade
0 0