Przepis na ciasto na pierogi okrasy

Idealne ciasto na pierogi

Idealne ciasto na pierogi

Przepis na ciasto, jaki. delikatne i cieniutkie, a ciasto podczas wałkowania nie rwie się. Na zawsze będę mieć sentyment do pierogów, których podczas zajęć na studiach z gastronomii nalepiłam z kolegami bez liku
Pierogi ruskie/ ciasto na pierogi

Pierogi ruskie/ ciasto na pierogi

Ciasto zawinąć w ściereczkę i odstawić na ok. Ciasto. * Pierogi podawać z kwaśną śmietaną, okrasą lub podsmażane na złoto na patelni
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Składniki na ciasto pierogowe. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ruskie to moja ulubiona wersja pierogów
Pierogi z pieczoną gęsiną i kapustą

Pierogi z pieczoną gęsiną i kapustą

na ciasto. Wyrobić z kefiru i mąki ciasto, lekko posolić. Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Te pierogi robiłam przy okazji pieczenia pasztetu z pieczonej gęsi (klik)
PIEROGI Z PIECZARKAMI

PIEROGI Z PIECZARKAMI

Ciasto , które do nich przygotowuję jest bardzo  łatwe w wykonaniu. To ciasto po wyrobieniu dobrze się wałkuje i dobrze się sklejają pierogi
Pierogi z mięsem. Mniam!

Pierogi z mięsem. Mniam!

Ciasto na pierogi. Podzielić ciasto na dwie części, każdą rozwałkować. boczek do okrasy - podsmażyć na patelni
PIEROGI RUSKIE

PIEROGI RUSKIE

ciasto na pierogi. * Ponieważ mąka mące nie jest równa tak wiec, w wypadku gdyby ciasto wyszło nam za rzadkie należy troszkę dodać więcej mąki, a gdyby było za ścisłe to dodać troszkę cieplej wody
PIEROGI RUSKIE

PIEROGI RUSKIE

SkładnikiCiasto. Wtorek to dzień, kiedy mój syn – połączenie Magdy Gessler z Okrasą i Makłowiczem – ma w szkole praktyki, na których właśnie uczył się robienia ruskich pierogów, a co się z tym wiąże kilka zdjęć „jego dzieło” znajdzie się na blogu
ruskie pierogi z żytniej mąki...

ruskie pierogi z żytniej mąki...

z ciasta w woreczku odkroić porcję i rozwałkować na obsypanej mąką stolnicy na cienkie ciasto - wycinać placki szklanką z większym otworem i nakładać odpowiednią porcję farszu - zlepiać pierogi
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Na końcu dodać olej i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto. Uczta pierogowa trwała trzy dni, z czego przez dwa jedliśmy pierogi odsmażane na patelni