Przepis na ciasto na pierogi magdy gessler

18 Zapisać
Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler

Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler

Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy (pod przykryciem) na ok. Ciasto. Zaciekawiona ich smakiem postanowiłam zdobyć się na "kulinarną odwagę" i spróbować nowej wersji pierogów
906 Zapisać
PIEROGI RUSKIE

PIEROGI RUSKIE

SkładnikiCiasto. Wtorek to dzień, kiedy mój syn – połączenie Magdy Gessler z Okrasą i Makłowiczem – ma w szkole praktyki, na których właśnie uczył się robienia ruskich pierogów, a co się z tym wiąże kilka zdjęć „jego dzieło” znajdzie się na blogu
58 Zapisać
Pierogi Z Kaszanką

Pierogi Z Kaszanką

Ciasto na pierogi robiłam z mojego ulubionego przepisu na miękkie ciasto pierogowe, a mianowicie zaparzane ciasto, do którego możemy dodać wodę, ale również mleko, a pierogi będą wtedy jeszcze bardziej delikatne
34 Zapisać
Pierogi z jagodami - mniam :))

Pierogi z jagodami - mniam :))

Przepis na ciasto wzięłam od mamy. Ciasto wychodzi fajne, dobrze się lepi, więc polecam. W tamtym roku jakoś jagody mu nie przypadły, a teraz mlaska tylko na ich widok
16 Zapisać
pierogi z jabłkami i cynamonem

pierogi z jabłkami i cynamonem

ciasto na pierogi składniki. ciasto zagniatamy i wyrabiamy az jest jednolite i jędrne. Oglądając program kuchenne rewolucji z Magdą Gessler
2 Zapisać
Pierogi z kaszanką, boczkiem i jabłkiem

Pierogi z kaszanką, boczkiem i jabłkiem

Umieszczamy ciasto pod ściereczką by nie obeschło lub nakrywamy ciepłą miską. Ciasto. Czas leci w tempie ekspresowym, dopiero co cieszyłam się złotymi barwami jesieni, a tu już nadszedł czas świątecznych dekoracji
59 Zapisać
"Proziaki z masełkiem czosnkowym"

"Proziaki z masełkiem czosnkowym"

Po uzyskaniu jednolitej masy odstawiamy ciasto na trzydzieści minut żeby odpoczęło. ) Kiedy Piotruś dzielnie zmywał, Krzyś zawzięcie wyrabiał ciasto i piekł mini chlebki
50 Zapisać
20 grudnia 2012

20 grudnia 2012

Stolnicę podsypałam mąką a ciasto na pierogi podzieliłam na trzy części. Dodałam oliwę, połączyłam z masą, a potem przełożyłam ją na stolnicę i zagniotłam ciasto
18 Zapisać
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne.

PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne.

Jeśli drożdże ruszyły, dosypujemy sól, wbijamy jajko i zaczynamy nożem wyrabiać ciasto (podobnie jak na pierogi)
10 Zapisać
Przydatne ustrojstwo :)

Przydatne ustrojstwo :)

ciasto na pierogi. Podobna jest do pielmiennicy, którą chwaliłam przy okazji wpisu z przepisem na ciasto na pielmieni (TUTAJ)
2 Zapisać
Kresowe, drożdżowe pierożki z soczewicą

Kresowe, drożdżowe pierożki z soczewicą

odrywała ciasto kawałek po kawałeczku, formowała w dłoni mały placuszek, nakładała farsz i zwinnymi palcami zlepiała fantazyjnie pierogi
2 Zapisać
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie...

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie...

Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić w formie do ostygnięcia. Pascha wielkanocna (przepis Magdy Gessler
0 Zapisać
Katowice- KRYSZTAŁOWA :)

Katowice- KRYSZTAŁOWA :)

Idealnie przyprawione, ciasto na pierogi miękkie i rozpływające się w ustach a farsz. Od początku wiedziałem, że chce spróbować coś sezonowego- dlatego wybrałem Zupę kurkową z kładzionymi kluskami i koperkiem oraz smażone na złoto pierogi z oscypkiem i kurkami
459 Zapisać
Pierogi z kapustą, suszonymi grzybami i żurawiną

Pierogi z kapustą, suszonymi grzybami i żurawiną

podpatrzonych u Magdy Gessler), by to ciasto na pierogi wyszło idealnie cienkie - żeby stanowiło tylko otoczkę dla niezwykłego farszu
141 Zapisać
PIEROGI Z JAGODAMI

PIEROGI Z JAGODAMI

Ciasto rozwałkować, wycinać z niego kółka szklanką. Stopniowo dodając ciepłą wodę, rozrabiaj ciasto dość szybko, dodając stopniowo taką ilość wody, by otrzymać ciasto nie klejące się do rąk i nie za twarde
1 Zapisać
Weekendowe kucharzenie: pierogi z soczewicą

Weekendowe kucharzenie: pierogi z soczewicą

DSkładniki na ciasto do pierogów. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż nie będzie kleiło się do rąk. Aaaa no właśnie, dziś na obiad pierogi z soczewicą
125 Zapisać
Jedz i chudnij - CHINKALI, czyli gruzińskie pierożki

Jedz i chudnij - CHINKALI, czyli gruzińskie pierożki

Ciasto. Podobnie zresztą jak na pierogi, jakie robi moja babcia. Warsztaty odbyły się w ramach cyklu "Smaki Życia" i miały miejsce w Masz Gulasz, malutkiej restauracji należącej do Magdy Gessler, zlokalizowanej przy ul
79 Zapisać
Chaczapuri i relacja ze spotkania na temat kuchni gruzińskiej w Masz Gulasz

Chaczapuri i relacja ze spotkania na temat kuchni gruzińskiej w Masz Gulasz

Najpierw robię zaczyn drożdżowy, następnie wyrabiam ciasto i odstawiam aż podwoi swoją objętość, wtedy jeszcze raz wyrabiam i odstawiam aż trochę podrośnie