Przepis na ciasto milka

9 Zapisać
Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)

Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)

jaglanej, gdy ciasto jest zbyt lejące się). Pozostawić do schłodzenia, wyjąć skórkę z cytryny, dodać wanilię, jajka, masło, kieliszek rumu (ewentualnie, jak to czyniły gospodynie domowe z miasta Carrara, zamiast rumu rozpuścić w mleku 4 cukierki miętowe, lub wlać 4 łyżki domowego syropu miętowego) i na końcu rodzynki (ja akurat nie miałam rodzynek, zamiast nich użyłam kilka łyżek drobno siekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej, którą też ozdobiłam ciasto po upieczeniu. Na to wlać ryżowe ciasto i upiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 40 minut
Więcej przepisów na %s strony