Przepis na ciasto milka

Tort Milka

Tort Milka

Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta
148 0
Milka

Milka

Ciasto jest wyjątkowe bardzo delikatne, rozpływa się w ustach, kremowe i smakuje trochę jak Kinder czekolada
39 0
Tort milka

Tort milka

Tort milka wyszedł przepysznie,sami spróbujcie. Czekoladę milka rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia
36 0
Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)

Toskańskie ciasto ryżowe (wersja florencka) - The Tuscan Rice Cake (Florentine Version) - la torta di riso toscana (versione fiorentina)

jaglanej, gdy ciasto jest zbyt lejące się). Pozostawić do schłodzenia, wyjąć skórkę z cytryny, dodać wanilię, jajka, masło, kieliszek rumu (ewentualnie, jak to czyniły gospodynie domowe z miasta Carrara, zamiast rumu rozpuścić w mleku 4 cukierki miętowe, lub wlać 4 łyżki domowego syropu miętowego) i na końcu rodzynki (ja akurat nie miałam rodzynek, zamiast nich użyłam kilka łyżek drobno siekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej, którą też ozdobiłam ciasto po upieczeniu. Na to wlać ryżowe ciasto i upiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 40 minut
11 0