Przepis na ciasto landrynkowe

CIASTO MIĘTUSEK

CIASTO MIĘTUSEK

Ciasto o smaku, bardzo przypominającym czekoladę miętową, którą bardzo lubię. Właśnie ze względu na ten oryginalny nie powtarzalny smak, zdecydowała się przygotować, ciasto miętowe
62 0
SMERFNE CIASTO

SMERFNE CIASTO

Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Przed podaniem ciasto oprószyć startą czekoladą
59 0
Landrynkowe ciasteczka

Landrynkowe ciasteczka

Ja zawsze używam malaksera ale jeśli chcecie zrobić ciasto na stolnicy, to należy przygotować go w takich samych etapach jak każde kruche
4 0
ciasteczka z witrażykiem

ciasteczka z witrażykiem

Potem wbijamy żółtka, dodajemy śmietanę, zagniatamy kruche ciasto, dzielimy je na dwie części, jedną zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki
2 0
Lemoniada rabarbarowa z pomarańczą i ziołami.

Lemoniada rabarbarowa z pomarańczą i ziołami.

Klasyczna lemoniada to kwaskowatość cytryn rozcieńczona wodą z dużym dodatkiem cukru. W sezonie rabarbarowym cytryny można zastąpić równie kwaśnym rabarbarem, który znakomicie łączy się z pomarańczą i ziołami - miętą, stewią, melisą cytrynową, bazylią, tymiankiem lub macierzanką (do wyboru), dając cudownie chłodzący napój na gorące dni
1 0
Ciasteczka z witrażykiem

Ciasteczka z witrażykiem

Ciasto wyłożyłam na posypany mąką blat i zagniotłam. Ciasto zawinęłam w folię spożywczą i tu przepis zaleca włożenie go na noc do lodówki a ja włożyłam na 1 godzinę do zamrażarki a potem na 4 do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowałam ciasto na grubość około 3 milimetrów podsypując mąką gdyż ciasto się trochę klei, można to zrobić między dwoma kawałkami foli spożywczej i wtedy się nie będzie kleiło
0 0