Przepis na ciasto krówka z krakersami

Krówka na krakersach

Krówka na krakersach

Dzień dobry w tym starym roku jeszcze. Długo zastanawiałam się co szybkiego (z racji, że w sylwestra do pracy), słodkiego przyszykować na ostatni dzień tego roku
Ciasto balowe

Ciasto balowe

mleko krówka karmel. Tak zgrała się ze mną jedna czytelniczka- Dominika od której dostałam wspaniały przepis na ciasto balowe Może poczęstujecie nim piątkowych gości
Migdałowiec bez pieczenia

Migdałowiec bez pieczenia

Ciasto schłodzić. Wyłożyć na ciasto. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Na schłodzone ciasto rozsmarować masę kajmakową i ułożyć kolejną warstwę krakersów
Sernikojabłecznik.

Sernikojabłecznik.

Nazwałam go tak, bo zadowoli, zaspokoi, odurzy, omami wszystkich zwolenników serników i szarlotek. Zainspirowana sernikiem noworocznym Moniki, otwartym opakowaniem krakersów, resztką kruszonki z crumble Pawła Małeckiego, stworzyłam hybrydę, której nie potrafię przestać jeść
Ciasto "krówka"

Ciasto "krówka"

Ciasto "krówka" przekładane krakersami, masą budyniową i śmietanką. Zabójczo pyszne i kaloryczne. ) Przepis od Reni
krówka...ciasto bez pieczenia

krówka...ciasto bez pieczenia

No to następnym razem sprawdzę połączenia z krakersami. A znając wcześniej smaki mas,którymi krówkę przekładamy,już w trakcie przygotowania,jestem pewna,że ciasto po schłodzeniu będzie smakowało
Krówka bez pieczenia

Krówka bez pieczenia

Bo deser ten nie smakował mi tak bardzo, jak tradycyjna krówka wykonana z upieczonego, miodowego ciasta
ciasto na herbatnikach

ciasto na herbatnikach

)))herbatniki, bita śmietana, dżem wiśniowy, karmel (krówka), KRAKERSY, bita śmietana, dżem wiśniowy, herbatniki, karmel (krówka) - dżem był bardzo rzadki, wręcz wodnisty, stąd pomysł na dodatkową warstwę, a przy okazji wprowadziłam słony smak w postaci krakersów
Krówka.

Krówka.

Z wyglądu ciasto jest niepozorne. ciasto kruche. Krówkę jadłam po raz pierwszy u mamy. Krówka. Kruche ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce
Krówka

Krówka

To popularne ciasto pieczone jest na wiele sposobów. Ja postanowiłam stworzyć swoją własną interpretację tego ciasta