Przepis na ciasto kokosowe na krakersach

11 Zapisać
Ciasto rafaello, kokosowe na krakersach, bez pieczenia. Deser:

Ciasto rafaello, kokosowe na krakersach, bez pieczenia. Deser:

Do przygotowanej masy dodaj wiórki kokosowe ( pamiętaj by trochę zostawić na posypanie wierzchu ciasta) i wymieszaj
1k Zapisać
Ciasto rafaello na krakersach

Ciasto rafaello na krakersach

   Ciasto należy zdecydowanie do tych łatwiejszych - wystarczy przygotować krem, który jest idealną "repliką" kremu w popularnych pralinkach rafaello, krakersy rozłożyć w foremce i przekładać na przemian
650 Zapisać
Ciasto rafaello na krakersach

Ciasto rafaello na krakersach

Wszystko w nim idealnie się zgrywa - krakersy pod wpływem wilgoci delikatnie miękną, a smażone wiórki kokosowe nadają ciastu niepowtarzalnego charakteru
53 Zapisać
Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia

Rafaello kokosowe ciasto bez pieczenia

) Wzięłam udział w akcji Ciasto na niedziele gdzie wspólnie robimy róşne smakołyki. Na ten tydzień wybrałyśmy ciacho bez pieczenia
32 Zapisać
Ciasto Rafaello na solonych krakersach

Ciasto Rafaello na solonych krakersach

* Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia po schłodzeniu. Wykonanie. Margarynę utrzeć na puch, dodawać po łyżce wcześniej przygotowanego budyniu, miksować do uzyskania jednolitej konsystencji
31 Zapisać
RAFAELLO NA KRAKERSACH - CIASTO BEZ PIECZENIA

RAFAELLO NA KRAKERSACH - CIASTO BEZ PIECZENIA

Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki. Rafaello na krakersach wygląda bardzo niepozornie, za to w. wykonania
16 Zapisać
Ciasto kokosowe a`la raffaello

Ciasto kokosowe a`la raffaello

To ciasto powstało specjalnie na piknik do szkoły mojej córki. Składniki na krem. Ciasto nie jest bardzo słodkie, jeżeli chcecie aby było słodsze zwiększcie ilość cukru
3 Zapisać
Ciasto Rafaello na krakersach

Ciasto Rafaello na krakersach

Ciasto Rafaello na krakersach, czyli ciasto bez pieczenia, robi się je bardzo szybko, podaje schłodzone i do tego smakuje przepysznie
1 Zapisać
Ciasto krakersowe z wiórkami kokosowymi

Ciasto krakersowe z wiórkami kokosowymi

*Można zrobić więcej lub mniej warstw, na większej lub mniejszej formie. Masło i żółtka utrzeć na puszystą masę, dodać zimny budyń
1 Zapisać
Rafaello czyli ciasto kokosowe

Rafaello czyli ciasto kokosowe

Na koniec dodajemy wiórka kokosowe, mieszamy. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy na gotujące mleko. Szybkie, słodkie i bardzo delikatne ciasto
0 Zapisać
"Rafaello" z mlekiem kokosowym na krakersach

"Rafaello" z mlekiem kokosowym na krakersach

Ciasto jest bardzo delikatne, aromatyczne i średnio słodkie. Ewentualnie, do dekoracji możemy użyć tylko wiórki kokosowe
0 Zapisać
Rafaelo czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu.

Rafaelo czyli kokosowy placek na krakersach po mojemu.

uważam to ciasto za jedno z najlepszych i najprostszych. My , czyli ja i moja prawa ręka Justyna, postanowiłyśmy zorganizować małą zabawę
752 Zapisać
Ciasto Rafaello bez pieczenia

Ciasto Rafaello bez pieczenia

To, które widzicie na zdjęciach robiłam na herbatnikach, jednak zdecydowanie bardziej polecam przygotowanie na słonych krakersach- wtedy słodycz masy( a jest baaardzo słodka) jest lekko złamana solą
297 Zapisać
Smak raju (ciasto bez pieczenia)

Smak raju (ciasto bez pieczenia)

Jest lżejsze od batoników baunty, delikatne, kokosowe, oblane solidną porcją czekolady. Przy tym proste do wykonania i nie wymagające pieczenia
288 Zapisać
Ciasto Rafaello bez pieczenia + film

Ciasto Rafaello bez pieczenia + film

kokosowymi i bitą śmietaną na krakersach to niezwykły deser dla każdego łasucha słodkości a także znakomita propozycja na świąteczny stół
118 Zapisać
Ciasto Rafaello bez pieczenia

Ciasto Rafaello bez pieczenia

Ciasto według przepisu przygotowałam na krakersach, które bardzo fajnie komponują się z jego słodyczą
111 Zapisać
Rafaello na krakersach – przepis

Rafaello na krakersach – przepis

Ciasto bardzo kokosowe, słodkie, delikatne w smaku. Ciasto wkładamy do lodówki na min. Na wierzch wysypujemy równomiernie wiórki kokosowe oraz białą czekoladę
76 Zapisać
Ciasto Balowe

Ciasto Balowe

Do gotującego się mleka wlewam mieszankę budyniową i gotuję budyń na niewielkim ogniu ciągle mieszając aż do zgęstnienia