Przepis na ciasto francuskie z brzoskwiniami z puszki

17 Zapisać
Francuskie rożki z brzoskwiniami

Francuskie rożki z brzoskwiniami

Są idealnym pomysłem na szybki deser pod warunkiem, że macie w domu gotowe ciasto francuskie. Brzoskwinie wyjąć z puszki i pokroić
3 Zapisać
Ciasteczka francuskie z serem i brzoskwiniami z korzennym akcentem

Ciasteczka francuskie z serem i brzoskwiniami z korzennym akcentem

Nie nakładaj za dużo, bo wtedy się ciasto nie sklei. CIASTECZKA FRANCUSKIE Z SEREM I BRZOSKWINIAMI. ciasta francuskiego - zimne, z lodówki
2 Zapisać
Ciastka francuskie z brzoskwinią

Ciastka francuskie z brzoskwinią

Ciasto. kryształ. puder do oprószenia. Rozgrzać. rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół. kawałek ciasta posmarować jajkiem roztrzepanym ze śmietaną
2 Zapisać
Francuskie poduszeczki z brzoskwiniami…

Francuskie poduszeczki z brzoskwiniami…

łatwiznę i miałam gotowe ciasto, a do tego kupiłam brzoskwinie z puszki, bo o. raty, najpierw jeden arkusz potem drugi, bo szybko ciasto mięknie i wtedy jest
2 Zapisać
Ciasteczka francuskie z kremem i brzoskwiniami

Ciasteczka francuskie z kremem i brzoskwiniami

Ciasto (mocno schłodzone, żeby nie pękało) rozwijamy na blacie. puszka brzoskwiń. Zaczynamy. Pieczemy na złoty kolor w temp
1 Zapisać
Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami

Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami

Ciasto francuskie rozwinąć. Tym bardziej teraz, w wakacje, takie ciastka z sezonowymi, soczystymi, pachnącymi, słodkimi brzoskwiniami, smakują stokroć lepiej niż zimą z brzoskwiń z puszki
3 Zapisać
Francuska tarta z dżemem brzoskwiniowym firmy Orzech,z bitą śmietaną i z brzoskwiniami z puszki.

Francuska tarta z dżemem brzoskwiniowym firmy Orzech,z bitą śmietaną i z brzoskwiniami z puszki.

blaszki ciasto francuskie posmarować rozbełtanym jajkiem. ciasto francuskie,dopasować płat francuskiego ciasta,docisnąć ciasto
37 Zapisać
Magia ciasta francuskiego

Magia ciasta francuskiego

Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, kroimy na równe kwadraty. Polecam brzoskwinie z puszki, lub jakiekolwiek owoce jeśli ma się ochotę na deser
12 Zapisać
Francuskie ciastka z jabłkami

Francuskie ciastka z jabłkami

Szczególnie gdy w lodówce leży gotowe ciasto. Jak wiadomo, dobrze sprawdzą się konfitury, brzoskwinie i ananasy z puszki czy też pikantne farsze
3 Zapisać
Tarta z serem i brzoskwiniami na francuskim spodzie

Tarta z serem i brzoskwiniami na francuskim spodzie

Gotową masę serową wykładamy na podpieczone ciasto francuskie. Wykładamy ciasto, tak aby zakryć wszystkie boki blaszki, następnie nakłuwamy je widelcem
2 Zapisać
Poduszeczki z ciasta francuskiego

Poduszeczki z ciasta francuskiego

opakowanie ciasta francuskiego. ) Przepis dostałam kilka dni temu od mamy. ) Troszeczkę go zmieniłam. A mamusię serdecznie pozdrawiam
1 Zapisać
Błyskawiczne ciasteczka francuskie z kremem

Błyskawiczne ciasteczka francuskie z kremem

Ciasto (mocno schłodzone, żeby nie pękało) rozwijamy na blacie. puszka brzoskwiń. Zaczynamy. Dzielimy. Pieczemy na
0 Zapisać
Tarta migdałowa z nektarynkami i brzoskwiniami

Tarta migdałowa z nektarynkami i brzoskwiniami

Potrzebne Wam będzie gotowe ciasto francuskie (zaawansowani cukiernicy mogą zrobić własne np. Dziś przepis na szybkie i proste ciasto – do wykonania również dla klasycznych „dwóch lewych rąk”
36 Zapisać
ciasteczka z twarogiem i jabłkami (lub rabarbarem)

ciasteczka z twarogiem i jabłkami (lub rabarbarem)

Lekko chrupiące, przypominające w smaku ciasto francuskie, ale bardziej wilgotne, treściwe i pachnące
6 Zapisać
Ekspresowe ciasteczka z owocami

Ekspresowe ciasteczka z owocami

Gdy dzwoni telefon I okazuje się że goście w drodze, warto mieć gotowe ciasto francuskie. Na ciasto układamy owoce
0 Zapisać
Bożonarodzeniowe ciasteczka part 3

Bożonarodzeniowe ciasteczka part 3

Tym razem ciasto francuskie nadziewane brzoskwiniami. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy. opakowanie ciasta francuskiego
0 Zapisać
Lunchboxy #11

Lunchboxy #11

Ciasto francuskie rozwijamy. Zawijasy z ciasta francuskiego. pół opakowania ciasta francuskiego. pół puszki kukurydzy
0 Zapisać
Rurki z kremem

Rurki z kremem

Gotowe ciasto francuskie wyciągamy z foli, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać zagniecenia. Do każdego stożka wkładamy luźno zwiniętą folię aluminiową – nie trzeba specjalnie się starać, żeby wypełnić dokładnie całą przestrzeń, folia ma mniej więcej trzymać kształt stożka, kiedy nałożymy na niego ciasto