Przepis na ciasto francuskie warkocze

Łosoś w warkoczu z ciasta francuskiego

Łosoś w warkoczu z ciasta francuskiego

Łosoś i ciasto francuskie. opakowanie ciasta francuskiego. opakowanie ciasta francuskiego. Z ciasta francuskiego wyciąć dwa prostokąty (na wysokość takie jak steki, na szerokość ok 2-2,5 razy takie jak steki). Oba boki ciasta ponacinać w paski (powinny wyjść 4 do max 5 po każdej stronie), a następnie zaplatać w warkocze
5 0
Francuskie warkocze

Francuskie warkocze

Ciasto rozwałkować. Zapleść warkocze. Posmarować ciasto rozbełtanym jajkiem. 1 płat ciasta francuskiego1 jajko15 dag ziaren sezamu15 dag makuWykonanie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 15 minut, aż ciasto nie będzie zrumienione
1 0
Francuskie warkocze

Francuskie warkocze

Ciasto nacinamy po bokach. Rozkładamy płat ciasta francuskiego, smarujemy go obficie naszym serkiem kremowym
0 0
Kurze warkocze

Kurze warkocze

Bardzo lubię ciasto francuskie. Kroimy ciasto na równe kawałki, najlepiej prostokąty. ·         Gotowe zrulowane ciasto francuskie      ·         Piersi z kurczaka      ·         Boczek      ·         Mozarella      ·         Sól      ·         Pieprz      ·         Papryka ostra w proszku      ·         Papryka wędzona w proszku      ·         Suszona pietruszkaPrzygotowanie
1 0