Przepis na ciasto francuskie jaki farsz i sos z pora

3 Zapisać
SOCZEWICA, WARZYWA I CIASTO FRANCUSKIE

SOCZEWICA, WARZYWA I CIASTO FRANCUSKIE

Ciasto francuskie jest dla wegan, jednak ja użyłam jajka do sklejenia i posmarowania ciasta, muszę znaleźć jakiś sposób jak zastąpić to jajko czymś wegańskim, ale to już następnym razem
2 Zapisać
Francuskie tarty z nadzieniem z młodych porów, zielonych szparagów, brokuła i sera camembert

Francuskie tarty z nadzieniem z młodych porów, zielonych szparagów, brokuła i sera camembert

- Ciasto francuskie dzielimy na pół. - Środek ciasta smarujemy sosem serowym i wykładamy farsz z warzyw
9 Zapisać
Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim

Jakiś czas temu, zadzwonił nasz znajomy Grzeczny Chłopiec z bloga Stay Fly z propozycją wspólnego przygotowania kozackiego dania i tak oto powstał kurczak faszerowany w cieście francuskim
3 Zapisać
STRUDEL Z WARZYWAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

STRUDEL Z WARZYWAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Przenieś na blachę ciasto francuskie. ❤ Ciasto natnij jak na załączonym obrazku. ❤ Na środek przenieść farsz
1 Zapisać
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki szynki, a następnie w ciasto francuskie, które skleiłem i odciąłem jego nadmiar, a następnie tak zawinięte ciasto ułożyłem na blasze do pieczenia
1 Zapisać
Sakiewki z ciasta francuskiego z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami

Sakiewki z ciasta francuskiego z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami

Na środek każdego kwadratu nakładać po łyżeczce farszu i sklejać brzegi w sakiewkę, łącząc na początku ze sobą przeciwległe brzegi
0 Zapisać
ROLADKI Z INDYKA Z WARZYWAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

ROLADKI Z INDYKA Z WARZYWAMI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

* Mięso musi być odpowiednio cienko rozbite, tak by mieć pewność , że roladki będą miały szansę upiec się w piekarniku zanim ciasto francuskie będzie spieczone
0 Zapisać
Sakiewki z ciasta francuskiego z rybą

Sakiewki z ciasta francuskiego z rybą

Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć na oprószonym mąką blacie lub stolnicy i delikatnie rozwałkować
0 Zapisać
Bolognese w cieście francuskim

Bolognese w cieście francuskim

Zwijamy ciasto jak roladę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, łączeniem do spodu. Można nakładać farsz już na blasze, żeby nie było problemu z przenoszeniem
0 Zapisać
Łosoś w cieście francuskim

Łosoś w cieście francuskim

Rozwinąć ciasto francuskie, przyłożyć łososia i odciąć taki prostokąt by się zmieścił. opakowanie ciasta francuskiego
8 Zapisać
Meat pie czyli coś dobrego na początek jesieni...

Meat pie czyli coś dobrego na początek jesieni...

smacznym urozmaiceniem całości okazało się ciasto francuskie. Schłodzone ciasto rozwałkować dosyć cienko
3 Zapisać
Mini tarty z mięsem mielonym i serem camembert

Mini tarty z mięsem mielonym i serem camembert

Dobrze łączymy farsz z sosem. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora, cebulę, pieczarki i cukinię razem ze skórką kroimy drobno
2 Zapisać
Talerz przystawkowy

Talerz przystawkowy

Koszyczki z ciastem francuskim wypełniamy farszem z cukinii i wkładamy do piekarnika na górną blaszkę na ok
1 Zapisać
FRANCUZ Z SUSZONYMI GRZYBAMI

FRANCUZ Z SUSZONYMI GRZYBAMI

Ciasto francuskie. Gdy farsz wystygnie dodajemy mięso mielone oraz jajko - dokładnie mieszamy. FARSZ. Grzyby suszone obgotowaujemy do miękkości - odcedzamy ale wywaru z grzybów nie wylewamy - zostawiamy do sosu
0 Zapisać
KULEBIAK Z MŁODĄ KAPUSTĄ

KULEBIAK Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Klasyczny jest z ciasta drożdżowego ale można też spotkać ciasto kruche czy francuskie. - do suchych składników dodać mleko i zagnieść elastyczne, miękkie ciasto
0 Zapisać
Zawijaniec

Zawijaniec

zawijaniec, bo zawinąć w ciasto francuskie w tym przypadku można wszystko, ważny jest sposób. Cisto francuskie odpowiednio naciąć (jak na zdjęciu) posmarować sosem pomidorowym i układać na nim farsz
0 Zapisać
FRANCUZ Z SUSZONYMI GRZYBAMI

FRANCUZ Z SUSZONYMI GRZYBAMI

Ciasto francuskie. Gdy farsz wystygnie dodajemy mięso mielone oraz jajko - dokładnie mieszamy. FARSZ. Grzyby suszone obgotowaujemy do miękkości - odcedzamy ale wywaru z grzybów nie wylewamy - zostawiamy do sosu
8 Zapisać
Orientalne polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim

Orientalne polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozwijamy, farsz z mięsa i warzyw układamy na środku. - ciasto francuskie,. Boki ciasta przekrawamy wzdłuż aż do środka farszu na mniej więcej centymetrowe paseczki