Przepis na ciasto francuskie farsz

CIASTO FRANCUSKIE Z FARSZEM WYTRAWNYM

CIASTO FRANCUSKIE Z FARSZEM WYTRAWNYM

Uwielbiam ciasto francuskie pod każdą postacią. Zawsze kupuję ciasto świeże, nie mrożone. Dziś przedstawię szybki pomysł na pyszną kolację- ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z szynki, sera i pomidorów suszonych
Ciasto francuskie z mięsem mielonym.

Ciasto francuskie z mięsem mielonym.

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty i układamy na nich ser oraz farsz a następnie zawijamy. Dodajemy sos oraz przyprawy i gotujemy aż farsz zgęstnieje
Ciasto francuskie z pieczarkami

Ciasto francuskie z pieczarkami

będzie redi, wykładamy nasz farsz na ciasto francuskie. Pamiętajcie o dociśnięciu końców ciasta, tak aby nasz farsz nie wypłynął w trakcie pieczenia
Ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciasto francuskie ze szpinakiem

Zimne ciasto rozkładamy i dzielimy na ok. 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego200 gram szpinaku mrożonego (lub świeżego)200 gram sera białego półtłustego (lub ricotty)3 łyżki pokrojonych suszonych pomidorów3 ząbki czosnku sólpieprzRozmrożony szpinak odciskamy i podsmażamy na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 12 kwadratów i na każdym z nim kładziemy farsz. 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie z jabłkami

Na każdy kwadrat nakładamy łyżkę jabłkowego farszu i sklejamy brzegi tworząc trójkąty. Uwielbiam ciasto francuskie, bo można je przygotować w wersji słodkiej lub słonej
Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami

Ciasto francuskie faszerowane szpinakiem i pieczarkami

Farsz nakładamy na środek na to pół plastra sera żółtego, a ciasto zlepiamy jak pieroga. Jakoś u mnie po francusku ostatnio, ale akurat nastał czas porządkowania lodówki, więc to co było pod ręką zostało użyte za farsz
Ciasto francuskie z tuńczykiem i ricottą

Ciasto francuskie z tuńczykiem i ricottą

Zimne ciasto rozkładamy i dzielimy na ok. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym200 gram sera ricotta2 ząbki czosnku1 opakowanie ciasta francuskiegosólpieprzTuńczyka odciskamy i podsmażamy na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 12 kwadratów i na każdym z nim kładziemy farsz. 1 opakowanie ciasta francuskiego
Ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciasto francuskie ze szpinakiem

Farsz wyłożyć na ciasto i wyrównać a następnie przykryć zwisającym poza brzegami formy ciastem. Farsz można dowolnie modyfikować – dodać zioła (np