Przepis na ciasto czekoladowy bananowiec

59 Zapisać

Bananowiec

Ciasto wstawić do piekarnika. Boki ciasta posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto przełożyć na płaski talerz, nasączyć ponczem
6 Zapisać

Bananowiec

Chciałabym Wam przedstawić ciasto, którym zachwycałam się w dzieciństwie. Dziś, w czasach tortów z masy marcepanowej, bezglutenowych ciast czekoladowych czy fantazyjnych babeczek może wydawać się „słabe”
0 Zapisać

Paleo bananowiec z orzechami brazylijskimi

Paleo bananowiec z orzechami brazylijskimi 5 dużych, dojrzałych bananów 4 jajka 100 ml mleka kokosowego 200 gramów mąki kokosowej 5 łyżek mąki z tapioki 80 gramów orzechów brazylijskich łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki octu jabłkowego + ew. Ciasto wychodzi trochę gęstsze niż standardowe ciasto na naleśniki Posiekałam orzechy, odłożyłam 1/5 do posypania wierzchu, a resztę wymieszałam z ciastem Blachę posmarowałam olejem kokosowym i wyłożyłam papierem. Wylałam ciasto i wstawiłam do piekarnika Piekłam godzinę w temperaturze 170 stopni (góra – dół) – ciasto powinno nie uginać się pod dotykiem, a wbity patyczek ma wychodzić suchy Po przestudzeniu ciasta przygotowałam polewę. Po 10 minutach ciasto jest dotowe do pożarcia. Ciasto wychodzi trochę gęstsze niż standardowe ciasto na naleśniki Posiekałam orzechy, odłożyłam 1/5 do posypania wierzchu, a resztę wymieszałam z ciastem Blachę posmarowałam olejem kokosowym i wyłożyłam papierem. Wylałam ciasto i wstawiłam do piekarnika Piekłam godzinę w temperaturze 170 stopni (góra – dół) – ciasto powinno nie uginać się pod dotykiem, a wbity patyczek ma wychodzić suchy Po przestudzeniu ciasta przygotowałam polewę
Więcej przepisów na %s strony