Przepis na ciasto chałwowiec

2 Zapisać
Chałwowiec

Chałwowiec

Składniki na ciasto. Układamy ciasto. Ciasto wylewamy na blachę (40cm x 25cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Gdy ciasto będzie upieczone, wyjmujemy gorącą blachę z piekarnika i opuszczamy ją z wysokości 50 cm na podłogę
0 Zapisać
Chałwowiec

Chałwowiec

Ciasto bardzo reprezentatywne, idealnie pasuje na wykwintny deser. Chałwowiec wbrew pozorom nie jest ciastem trudnym, jednak muszę przyznać, że dosyć czasochłonnym
0 Zapisać
Chałwowiec

Chałwowiec

Chałwowiec to pyszne ciasto przekładane, składające się z biszkoptu oraz dwóch mas. Przygotowuje się je z dodatkiem żelatyny, dlatego ciasto musi być przechowywane w lodówce, ale i poza nią przez jakiś czas zachowa swoją formę
Więcej przepisów na %s strony