Przepis na ciasto budyniowe na krakersach bez pieczenia

111 Zapisać
Rafaello na krakersach – przepis

Rafaello na krakersach – przepis

Ciasto wkładamy do lodówki na min. Ciasto bardzo kokosowe, słodkie, delikatne w smaku. Wierzch ciasta możemy dodatkowo posypać płatkami migdałowymi  lub polać delikatnie gorzką czekoladą, na pewno urozmaici to smak
76 Zapisać
Ciasto Balowe

Ciasto Balowe

Do gotującego się mleka wlewam mieszankę budyniową i gotuję budyń na niewielkim ogniu ciągle mieszając aż do zgęstnienia
74 Zapisać
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji

Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji

Takie jest właśnie to ciasto - szybkie i baaaardzo smaczne. Ciasta na zimno sprawdzają się chyba w każdej sytuacji
71 Zapisać
napoleonka na krakersach

napoleonka na krakersach

Ciasto robi się wręcz błyskawicznie i znika równie szybko. Połączenie słonych krakersów i słodkiej masy budyniowej daje niebiański smak
56 Zapisać
ciasto 3-bit (wersja II)

ciasto 3-bit (wersja II)

     To nasze drugie podejście do tego słodkiego ciasta. )))CIASTO 3-BIT(wersja II)3-4 paczki herbatników1 puszka krówki400 g śmietany kremówki 30%3 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru z wanilią1 łyżka żelatyny + 1/3 szkl. pokojowej- na dno formy układam pierwszą warstwę herbatników- na to kładę podgrzaną masę korówkową, podgrzana jest łatwiejsza do rozprowadzenia- przygotowuję budyń, gotuję aż będzie gęsty, ja biorę 2 saszetki budyniu ale na 3/4 litra mleka (zgodnie z instrukcją trzeba by wziąć 1 litr, a tak mniej to łatwiej gęstnieje)- do wystudzonego budyniu dodaję masło w temp pokojowej i miksuję- warstwę budyniową kładę na herbatniki a potem kolejna warstwa herbatników- śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na niemal sztywno, dodaję przestudzoną a wcześniej rozpuszczoną we wrzątku żelatynę (zamiast żelatyny można użyć fixy jeśli wolicie)- na wierzchu rozsmarowuję śmietanę- wierzch posypuję startą na tarce czekoladą. - chowam do lodówki, najlepsze jest kolejnego dnia**** środkową warstwę herbatników można zastąpić warstwą słonych krakersów* kupuję w sklepie najtwardsze masło (82-83% tłuszczu)* przed starciem czekoladę dobrze jest włożyć na conajmniej godzinę do lodówki 3-4 paczki herbatników
6 Zapisać
Ciasto 3Bit

Ciasto 3Bit

Przygotowała je moja ciocia, zwana także rudą matką chrzestną bierzmowaną (serdecznie pozdrawiam. Po raz pierwszy jadłam to ciasto w zeszłą sobotę podczas rodzinnego grilla
6 Zapisać
Ciasto toffi

Ciasto toffi

Ciasto robiłam już wcześniej - ulubione Maćka - zażyczyła sobie zamiast btortu na urodziny. Blaszkę wykładamy warstwą krakersów, nakładamy na nie jeszcze ciepłą masę budyniową
1 Zapisać
Gliniaste ciasto "słodko-słone" :)

Gliniaste ciasto "słodko-słone" :)

Przy czym musi być spełniona jedna zasada- ciasto tylko i wyłącznie wilgotne, gliniaste, lekko ciągnące
1 Zapisać
Ciasto rafaello dla leniwych

Ciasto rafaello dla leniwych

Zainspirowana przepisem Kasi z bloga Świat pachnie szarlotką postanowiłam wypróbować rafaello dla leniwych, czyli przygotowane na bazie krakersów i masy budyniowej bardzo proste ciasto
1 Zapisać
Między krakersami

Między krakersami

Pewnie chociaż raz jedliście ciasto rafaello, które co prawda nie za bardzo przypomina popularne kokosowe kuleczki, ale również jest pyszne
3 Zapisać
Raffaello na krakersach

Raffaello na krakersach

Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Kokosowe, delikatne ciasto z nutką migdałów i alkoholu
1 Zapisać
Rafaello czyli ciasto kokosowe

Rafaello czyli ciasto kokosowe

Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy na gotujące mleko. Szybkie, słodkie i bardzo delikatne ciasto. Margarynę lub masło ubijamy na puch
0 Zapisać
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd, pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy
0 Zapisać
Stefan czy Sefanka

Stefan czy Sefanka

Dziś na naszym stole zagości ciasto uwielbiane przeze mnie w niedalekiej przeszłości. Ale dla was wszystkich, którzy nie musicie przejmować się glutenem ciasto powinno sie spodobać
28 Zapisać
Ciasto budyniowe na krakersach

Ciasto budyniowe na krakersach

Ciasto odstawiamy na kilka godzin, aby całkowicie się wystudziło. Wylewamy na krakersy masę budyniową, układamy kolejną warstwę krakersów i posypujemy cukrem pudrem
183 Zapisać
Ciasto budyniowe z kokosem (rafaello)

Ciasto budyniowe z kokosem (rafaello)

Kiedy robiłam to ciasto pomyślałam sobie, „pal to licho”, najwyżej sama zjem całą blachę. Skończyło się na tym, że na drugi dzień została jedna porcja zaklepana przez mojego teścia, który słysząc peany wygłaszane przez małżonka, zaklepał sobie kawałek
4 Zapisać
Ciasto śmietankowe z toffi i krakersami

Ciasto śmietankowe z toffi i krakersami

Na krakersach równomiernie wyłóż bitą śmietanę i udekoruj startą czekoladą. Aby nie powstała "skórka" na jego powierzchni możesz przykleić bezpośrednio do powierzchni kremu folię spożywczą i odstawić w chłodne miejsce, lub po prostu od czasu do czasu podczas studzenia przemieszać masę
2 Zapisać
Napoleonka budyniowa na słonych krakersach

Napoleonka budyniowa na słonych krakersach

Należy pamiętać że ciasto przed pokrojeniem należy schłodzić. Tak przygotowane ciasto odstawiam do wystygnięcia a później wkładam do lodówki