Przepis na ciasto alpejskie

251 Zapisać
Ciasto krówka alpejska

Ciasto krówka alpejska

Ciasto grzechu warte. Smaki idealnie się ze sobą przenikają - ciasto mimo masy kajmakowej i bezików, wcale nie jest aż tak słodkie na jakie wygląda
155 Zapisać
Ciasto Kostka alpejska

Ciasto Kostka alpejska

W sieci aż roi się od przepisów na ciasto pod nazwą Kostka alpejska. Jeśli zastanawiacie się czy upiec to ciasto to powiem Wam, że nie ma co tracić czasu na rozmyślania tylko kupić składniki i robić
115 Zapisać
CIASTO   KOSTKA   ALPEJSKA

CIASTO KOSTKA ALPEJSKA

Delikatne, słodkie i czekoladowe ciasto, o posmaku adwokatu i orzechów. Ciasto odkładamy do lodówki. Śmietanę wykładamy na herbatniki i ciasto ponownie chłodzimy, najlepiej kilka godzin lub całą noc
80 Zapisać
Ciasto kostka alpejska

Ciasto kostka alpejska

Beza, kajmak i ciasto kakaowe, czyli rewelacyjne ciasto kostka alpejska na co dzień i na szczególne okazje
7 Zapisać
ciasto kostka alpejska

ciasto kostka alpejska

Ciasto kostka alpejska to dość często spotykane ciasto na polskich blogach. Przepyszne ciasto na czekoladowym biszkopcie,przekładane masą kajmakową z dodatkiem pokruszonych bezików
279 Zapisać
Kostka alpejska

Kostka alpejska

Ponieważ zostałam obdarowana dużą torbą bezików, które musiałam jakoś spożytkować, od razu przypomniało mi się to ciasto
149 Zapisać
Miękkie Pierniczki w Czekoladzie (ala Pierniczki Alpejskie)

Miękkie Pierniczki w Czekoladzie (ala Pierniczki Alpejskie)

Gdyby ciasto okazało się zbyt klejące możemy dodać niewielką ilość mąki, jednak nie za dużo. Miękkie Pierniczki w Czekoladzie (a'la Pierniczki Alpejskie) - Składniki
61 Zapisać
" Kostka alpejska - czekoladowy biszkopt z lekką masą bezowo - krówkową "

" Kostka alpejska - czekoladowy biszkopt z lekką masą bezowo - krówkową "

Ciasto to chodziło za mną już od dłuższego czasu. Ciasto tak jak sądziłam wyszło bardzo słodkie , ale zarazem nie na tyle , by zasłodzic się już jednym kawałkiem
42 Zapisać
KOSTKA ALPEJSKA

KOSTKA ALPEJSKA

KOSTKA ALPEJSKA.  .  . SKŁADNIKI NA BISZKOPT.  . - 4 JAJKA. - 5 ŁYŻEK CUKRU. - 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ. - 1/2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ/TORTOWEJ
22 Zapisać
Alpejskie mleczko

Alpejskie mleczko

Niebiańsko puszyste, rozpływające się w ustach, o niepowtarzalnym smaku. Dokładnie takie są. I choć jak zawsze ciężko porównywać je ze znanym oryginałem zdecydowanie są warte grzechu
11 Zapisać
Piernik alpejski z konfiturą morelową z amaretto

Piernik alpejski z konfiturą morelową z amaretto

Mimo dużej ilości czekolady wcale nie smakuje jak ciasto czekoladowe. i ciasto okaże się bardziej czekoladowe niż korzenne, ale przekonałam się, że jednak warto było ulec pokusie i spróbować
9 Zapisać
Kostka alpejska czekoladowo-orzechowa

Kostka alpejska czekoladowo-orzechowa

„Gdy zobaczyłam to ciasto na stronie jednej cukierni,. Ciasto składa się z trzech warstw. Ciasto na spód
7 Zapisać
KOSTKA ALPEJSKA Z BEZIKAMI

KOSTKA ALPEJSKA Z BEZIKAMI

Wydawało mi się, że to ciasto będzie bardzo słodkie. Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach mniej więcej 21 x 26 cm wyłożonej
7 Zapisać
Kostka alpejska

Kostka alpejska

Ciasto. Przygotowujemy ciasto. Ciasto smarujemy masą krówkową, na nią wykładamy masę śmietanową i posypujemy startą czekoladą
5 Zapisać
Kostka alpejska

Kostka alpejska

Drogo,ale czego nie robi się dla dobrego smaku,bo ciasto wychodzi wyjątkowe. Na urodziny Milutka przygotowałam miedzy innymi kostkę alpejską
5 Zapisać
Kostka alpejska

Kostka alpejska

Jednak obserwuje durszlak i mikser i jak wypatrzę ciekawe ciasto dodają do obserwowanych i tam sobie czeka, aż mnie najdzie ochota na upieczenie
5 Zapisać
Pierniczki alpejskie

Pierniczki alpejskie

Jak już ostatnio wspominałam, nie lubię czekać kilka dni, a tym bardziej kilka tygodni na ciasto/ ciasteczka
5 Zapisać
Pierniczki alpejskie z nadzieniem

Pierniczki alpejskie z nadzieniem

Powstałe ciasto będzie dość rzadkie. Ciasto wyjmujemy z lodówki. Ich przygotowanie trzeba rozłożyć sobie na 2 dni, ponieważ ciasto potrzebuje doby, aby zgęstnieć w lodówce. Jeśli nie macie ochoty bawić się w nadziewanie pierniczków dżemem (jest to dość pracochłonne), rozwałkujcie ciasto nieco grubiej (na około 5 mm) i foremką wytnijcie pierniczki