Przepis na ciasto 3 bit

486 Zapisać

3 Bit ciasto bez pieczenia

3/4 szklanki cukru. 750 ml śmietany kremówki 30%. 3 śmietan-fixy. 3 łyżeczki cukru. + puszka masy krówkowej (kajmak) + 500 g herbatników + 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady. * możemy zrobić ciasto na blaszce mniejszej niż standardowa, wtedy będzie wyższe 0,5 l mleka. 3/4 szklanki cukru. 750 ml śmietany kremówki 30%. 3 śmietan-fixy. 3 łyżeczki cukru
70 Zapisać

3 BIT - CIASTO KAJMAKOWE BEZ PIECZENIA

Ciasto. przekładanych kremem budyniowym, masą kajmakową i bitą śmietaną. Najlepsze ciasto 3 bit robi moja siostra Asia. Ale zatęskniłam i oto jest – 3 bit bez pieczenia, na herbatnikach. najlepsze jest po 2 – 3 dniach, kiedy już się kończy, ale właśnie wtedy. 3 łyżki cukru. 600 ml śmietany kremówki 36%. Dużą, prostokątną blaszkę o wymiarach mniej więcej 22 x 36. 3 łyżki cukru. 600 ml śmietany kremówki 36%
46 Zapisać

Ciasto 3 BIT!

Teraz ciasto należy ciasno i szczelnie zawinąć folią aluminiową lub spożywczą i odstawić. 2 duże opakowania herbatników petit beurre (ok 400 gram)1 opakowanie krówki (gotowej masy kajmakowej)2 i 1/2 szklanki mleka3 łyżki mąki pszennej *2 łyżki mąki ziemniaczanej *1/2 kostki masła3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią400 ml śmietanki 30%2 łyżeczki żelatyny **odrobina tartej gorzkiej czekolady*obie mąki można zastąpić dwoma waniliowymi budyniami** można zastąpić 2 śmietanfixamiPrzygotowanie. Kiedy konsystencja będzie nam odpowiadać należy wlać powoli zimną żelatynę (należy wcześniej rozpuścić ją w 3 łyżkach gorącej wody i przestudzić) i szybko zmiksować. Przełożyć na herbatniki, posypać tartą gorzką czekoladą i voila domowy 3 BIT gotowy. Jest, udało się, napisałam post o 3 BICIE. 3 łyżki mąki pszennej. 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
45 Zapisać

Ciasto 3 bit + film

Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej smakuje po kilku godzinach gdy herbatniki będą miękkie. Przepyszne ciasto bez pieczenia 3 bit zapewne będzie smakowało wszystkim , jest banalnie proste w przygotowaniu a daje maksymalną rozkosz dla podniebienia. składniki na dużą formę ciasta           na masę budyniową1/2 l mleka1 duży budyń śmietankowy2 żółtka3 łyżki cukru1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej          dodatkowo1 puszka masy krówkowej1 dżem z czarnej porzeczki2 opakowania śmietany śnieżki1 herbatniki  (opakowanie 370 g)3 kostki gorzkiej czekolady przepisPołowę mleka zagotowujemy z cukrem do drugiej połowy mleka dodajemy pozostałe składniki czyli budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 3 łyżki cukru. 370 g. 3 kostki gorzkiej czekolady
26 Zapisać

3 bit ciasto bez pieczenia

Dodać ją zimną do ubitej na sztywno śmietany z cukrem waniliowym, śmietanę wyłożyć na krakersy. Dziś ciacho 3 bit przepis pochodzi z książki 100 nowych ciast siostry Anastazji co prawda ma tam inną nazwę. 3/4 szklanki cukru. 3 łyżeczki żelatyny. 3/4 szklanki cukru. 3 łyżeczki żelatyny
Więcej przepisów na %s strony