Przepis na ciasto śmietanowiec

Śmietanowiec w kruchym cieście

Śmietanowiec w kruchym cieście

Super fajne ciasto na każdą okazję. Ciasto. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Powstałą masę wyłożyć na ciasto
Śmietanowiec na biszkopcie

Śmietanowiec na biszkopcie

Lekkie, delikatne, szybkie i proste. Dwie warstwy biszkoptu przełożone bitą śmietaną i galaretką. Każdy smak i kolor galaretki pasuje do tego ciasta
Śmietanowiec :)

Śmietanowiec :)

Ciasto te powstało dzięki fantastycznemu prezentowi jaki otrzymałam kurierem. Mimo, że biszkopt nie wyszedł tak wspaniały jak mojej siostry Pauli, to ciasto dzięki kolorowym galaretkom, nadrabiało wyglądem
Ciasto styropian z kokosem

Ciasto styropian z kokosem

Kolejne ciasto zwane sernikiem bez sera. Ciasto styropian złożone jest z dwóch warstw kruchego ciasta i kokosowej masy jogurtowej, która po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu smakuje jak krucha masa serowa
Śmietanowiec z galaretką i białą czekoladą

Śmietanowiec z galaretką i białą czekoladą

Śmietanowiec - ciasto, które w czasach mojego dzieciństwa gościło prawie w każdą niedzielę na stole. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez 35 - 40 minut
ŚMIETANOWIEC Z TRUSKAWKAMI

ŚMIETANOWIEC Z TRUSKAWKAMI

Na przepis natknęłam się przypadkowo w moim starym zeszycie i od razu przypomniałam sobie, jak to ciasto pysznie smakuje
Śmietanowiec

Śmietanowiec

Proste ciasto przypominające bardzo delikatny sernik, choć masa wykonana jest na kwaśnej śmietanie. Inspiracją był przepis na śmietanowiec z blogu Moje Wypieki
Śmietanowiec

Śmietanowiec

Mistrzami ciast nie jesteśmy, ale od czasu do czasu lubimy zjeść jakieś słodkości. Tym razem zrobiliśmy coś "słodkiego" bez dużej ilości słodyczy
Śmietanowiec

Śmietanowiec

OK, zrobiłam znów takie zwykłe ciasto dla syna, ale do domu postanowiłam zrobić coś bardziej kolorowego
Biszkoptowy śmietanowiec z galaretkami

Biszkoptowy śmietanowiec z galaretkami

Wyjmujemy ciasto i odstawiamy do przestudzenia. Przelewamy na nią ciasto, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 stopni C. Przestudzone ciasto kroimy poziomo na 2 Biszkopt