Przepis na ciasteczka cantucci

Cantucci

Cantucci

Cantucci, cantuccini, biscotti  to jedna i ta sama nazwa dla włoskich ciasteczek pochodzących z Toskanii
1 0
CANTUCCI

CANTUCCI

Pyszne, aromatyczne i mocno migdałowe ciasteczka rodem z Toskanii. Pyszne, aromatyczne i mocno migdałowe ciasteczka rodem z Toskanii
0 0
Cantucci z żurawiną

Cantucci z żurawiną

Typowo włoskie, kruche ciasteczka z Toskanii. Typowo włoskie, kruche ciasteczka z Toskanii. Dwukrotnie pieczone najczęściej z dodatkiem migdałów, cytryny lub pomarańczy
0 0
Smaki Bolonii i Emilia Romagna

Smaki Bolonii i Emilia Romagna

Na koniec jest deser czyli dolci, a najpopularniejsze z nich to ciasteczka biscotti (inaczej zwane cantucci), tiramisu, pannacota i domowe lody z octem balsamicznym
4 0
Cantuccini

Cantuccini

Słynne toskańskie ciasteczka – sucharki z całymi migdałami. Cantuccini (zdrobniale cantucci), zwane również biscotti di Prato
2 0
Kawowe biscotti z orzechami

Kawowe biscotti z orzechami

Te włoskie ciasteczka w smaku są fantastyczne, są chrupiące i kruche, ale nie są zbyt suche, po zamoczeniu w kawie lub winie prawie rozpływają się w ustach
1 0