Ciasta z makiem na oleju

Ciasto z makiem na oleju to pyszny i prosty w przygotowaniu deser. Jest to ciasto, które można przygotować zarówno na słodko jak i na słono. Ciasto ma delikatną, puszystą strukturę i jest bardzo smaczne. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodanie do niego owoców lub bita śmietana sprawia, że staje się ono jeszcze bardziej apetyczne.

Ciasto z makiem na oleju jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą przygotować coś szybkiego i smacznego. Jego przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku ani czasu, a efekt końcowy zawsze będzie satysfakcjonujący.

Ciasto z makiem na oleju to doskonały deser, który można podawać gościom lub po prostu delektować się nim samemu. Jest to również doskonały sposób na urozmaicenie codziennych posiłków.

Przepis na ciasto z makiem na oleju

Składniki:

  1. 3 szklanki mąki pszennej
  2. 1/2 szklanki oleju
  3. 1/2 szklanki cukru
  4. 1/4 szklanki miodu
  5. 3 jajka
  6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  7. 1/4 szklanki maku

Sposób przygotowania:

W misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz mak. W drugiej misce wymieszać olej, miód oraz jajka. Następnie połączyć oba składniki i dobrze wymieszać. Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 40 minut.

Polecam!

Jeśli lubisz smaczną i prostą w przygotowaniu słodkość, to Ciasto z makiem na oleju jest idealnym rozwiązaniem dla Ciebie! Przygotuj je samodzielnie lub podaruj bliskim – każdy będzie zachwycony!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz