Przepis na ciasta z blachy

Ciasto marchewkowe dla piłkarzy

Ciasto marchewkowe dla piłkarzy

Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą, dodaj cynamon i przyprawę korzenną, całość wymieszaj
Ciasto drożdżowe na dużą blachę

Ciasto drożdżowe na dużą blachę

Pyszny, puszysty i prosty placek. Zawsze wychodzi. szczypta soli. Wszystkie składniki wkładać do miski. w wyżej wymienionej kolejności, rozsypywać po całym naczyniu
Ciasto Tiramisu

Ciasto Tiramisu

Przepis jest wbrew pozorom prosty, jednak warto rozłożyć sobie pieczenie na kilka etapów - biszkopt upieczony wcześniej bardzo usprawni przygotowanie ciasta
Kruche ciasto z połówkami jabłek

Kruche ciasto z połówkami jabłek

Przygotowanie kruchego ciasta z jabłkami. Wymiary blachy na kruche ciasto z połówkami jabłek. margaryna + bułka tarta do nasmarowania blachy
Ciasto i sos na dużą  puszystą pizzę.

Ciasto i sos na dużą puszystą pizzę.

Ciasto wyrabiamy kilka minut najlepiej przy pomocy miksera i końcówki do wyrabiania ciasta drożdżowego lub ręcznie, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne
Ciasto z rajskimi jabłuszkami

Ciasto z rajskimi jabłuszkami

Przygotowanie ciasta z rajskimi jabłuszkami. Średnica blachy na ciasto z rajskimi jabłuszkami. masło i bułka tarta do nasmarowania blachy
Ciasto Wedel

Ciasto Wedel

Anastazji to trzy rodzaje ciasta. Wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Z racji tego ,że Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, pora wykombinować kolorowe jak pisanka ciasto
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką

Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką

Składniki ciasta a)zagnieść tradycyjnym sposobem lub b)utrzeć mikserem masło z żółtkami i cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować na ile pozwoli mikser a dalej szybko zagnieść rękami (wystarczy już dosłownie chwila)
Tiramisu – ciasto przekładane

Tiramisu – ciasto przekładane

Dodać do ciasta przesiane mąki i delikatnie wymieszać łyżką. Sposób przygotowania. Mąkę tortową i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia
Ciasto pomarańczowe

Ciasto pomarańczowe

Z folii aluminiowej zrobić rant wokół ciasta. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, nie przerywając ubijania dodawać porcjami cukier, cukier wanilinowy, po jednym żółtku