Przepis na ciasta nowości

42 Zapisać
Ciasto kostka wiśniowa

Ciasto kostka wiśniowa

Idealne dla osób, które uwielbiają ciasta z kremem. Biszkopt kakaowy to tradycyjny przepis bez nowości
30 Zapisać
Leśny mech na bogato. Ciasto ze szpinakiem.

Leśny mech na bogato. Ciasto ze szpinakiem.

Z ostudzonego ciasta ścinamy wierzch i rozdrabniamy go na okruszyny, imitujące "mech". W dzisiejszych czasach nie jest nowością używanie warzyw do słodkich wypieków
29 Zapisać
Mississippi Mud Cake - ciasto mocno czekoladowe

Mississippi Mud Cake - ciasto mocno czekoladowe

160 stopni (należy sprawdzać stan ciasta patyczkiem - powinien być delikatnie wilgotny), a następnie studzimy. Nowa harmonia smaku"Zachęcam do polubienia profilu bloga na Facebooku, by być na bieżąco ze wszystkimi nowościami >Kliknij tutaj 250 g
23 Zapisać
Ciasto z Malinami i Budyniową Pianką

Ciasto z Malinami i Budyniową Pianką

   Właściwie to powinnam napisać, ze przedstawiam Wam ostatni, z trudem ocalony, kawałek kruchego ciasta z malinami i budyniową pianką
20 Zapisać
PÓŁKRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I PYSZNĄ PIANKĄ

PÓŁKRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I PYSZNĄ PIANKĄ

Większą częścią ciasta wylepić blaszkę wyłożoną papierem, nakłuć widelcem i wstawić do lodówki. Przepis na to ciasto nie jest nowością – odgrzałam po prostu stary przepis
11 Zapisać
Kokosowe ciasto z kaszy kuskus. Bez mąki i jajek.

Kokosowe ciasto z kaszy kuskus. Bez mąki i jajek.

Co prawda, robiłam kiedyś ciasteczka z kaszy jaglanej, ale ciasta z kaszy jeszcze u mnie nie było. Kasza to stały element mojej kuchni
8 Zapisać
Ciasto z malinami i czekoladową bitą śmietaną

Ciasto z malinami i czekoladową bitą śmietaną

Naszym zadaniem było stworzenie deseru z użyciem tej nowości. Dzisiaj premiera nowego produktu Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu
7 Zapisać
Łatwe ciasto czekoladowo-bananowe

Łatwe ciasto czekoladowo-bananowe

Warto wypróbować ten przepis A przynajmniej zapamiętać, że można upiec ciasto bez tłuszczu, co dla mnie jest nowością
5 Zapisać
marchewkowe…ciasto

marchewkowe…ciasto

Marchewkowe ciasto nie jest już chyba dla nikogo nowością, dla mnie było – zwłaszcza w pieczeniu. Marchewkowe ciasto nie jest już chyba dla nikogo nowością, dla mnie było – zwłaszcza w pieczeniu
4 Zapisać
Ciasto marchewkowe z czekoladą

Ciasto marchewkowe z czekoladą

W kinie tyle nowości, w pracy tyle obowiązków a ja tkwię tu tak długo, trochę poza światem. Nie pamiętam kiedy ostatni raz chorowałam tak długo
3 Zapisać
Ciasto Czarno Białe

Ciasto Czarno Białe

blat ciasta( cienki) + ¾ kremu. Nowością był dla mnie krem na bazie śmietany i budyniu i okazał się strzałem w 10- dobrze "skleja" ciasto i tężeje na dość sztywną masę
3 Zapisać
Ciasto Kubuś

Ciasto Kubuś

SPÓD CIASTA. Spód ciasta to pokruszone herbatniki, należy tak je pokruszyć, aby zapełniły cały dół formy
3 Zapisać
Ciasto jesienne

Ciasto jesienne

Połową powideł posmarować przygotowany blat ciasta. Jest u mnie nowością i wyszło rewelacyjnie. A ja nadal pozostaję w klimacie jesiennym
2 Zapisać
Piernikowe ciasto marchewkowe z kokosem i żurawiną

Piernikowe ciasto marchewkowe z kokosem i żurawiną

Dodatek wiórek kokosowych do tego rodzaju ciasta jest dla mnie nowością - zawsze obywałam się samymi owocowymi bakaliami
2 Zapisać
Maślankowe ciasto ze śliwkami

Maślankowe ciasto ze śliwkami

Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Kilka przepisów czeka na swoją kolejkę, więc powinny się teraz sukcesywnie pojawiać nowości
2 Zapisać
Ciasto z budyniem i jabłkami.

Ciasto z budyniem i jabłkami.

Pierwszą część ciasta wykładamy do blaszki ( 24×32) wyłożonej papierem do pieczenia, na ciasto dajemy jabłka i zalewamy gorącym budyniem na to kładziemy drugą część ciasta
1 Zapisać
Ciasto rumowe

Ciasto rumowe

Dzisiejsze ciasto, czyli rum cake przypomina odrobinę nasze babki, choć jest to zdecydowanie bardziej wilgotne ciasto, a to przez dużą ilość rumu, którego używany do nasączenia ciasta
1 Zapisać
Cynamonowe ciasto z mini bananami i orzechami laskowymi

Cynamonowe ciasto z mini bananami i orzechami laskowymi

Drugim ciekawym produktem, który wykorzystałam do tego ciasta jest fruktoza. Nic się jednak nie stanie, jeśli od czasu do czasu użyjemy fruktozy do ciasta, szczególnie, że dodamy jej o połowę mniej