Przepis na ciasta kruche przekładane

33 Zapisać
Makowiec na kruchym cieście

Makowiec na kruchym cieście

CiastaSkładniki. Ciasto kruche. Ciasto kruche. Wszystkie składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy, formujemy w kulę, którą spłaszczamy, owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki, 2/3 ciasta rozwałkowujemy na prostokąt, przekładamy do blaszki (wymiary około 25 X 35 cm). Pozostałą część ciasta również rozwałkowujemy na prostokąt, z którego wycinamy paski o szerokości około 1 cm. bakalie, Boże Narodzenie, ciasta na święta, ciasto, ciasto kruche, cukier puder, cytryna, jajka, lukier, lukier cytrynowy, mak, makowiec, masa makowa, masło, święta, wielkanoc 500 g mąki pszennej -łyżeczka proszku do pieczenia -szczypta soli -. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki, 2/3 ciasta rozwałkowujemy na prostokąt, przekładamy do blaszki (wymiary około 25 X 35 cm). Pozostałą część ciasta również rozwałkowujemy na prostokąt, z którego wycinamy paski o szerokości około 1 cm
Więcej przepisów na %s strony