Przepis na ciasta budyniowe

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

Na podpieczony, zimny spód ciasta wykładam ubitą pianę, wyrównuję łyżką. Dzielę ciasto na dwie części, jedną większą (60 % na spód) i drugą mniejszą (40% na wierzch), każdą część ciasta owijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażarki na 1 godzinę lub na całą noc. Na spód ścieram na dużych oczkach tarki większą część ciasta (60%), lekko przyklepuję. Na wierzch ścieram pozostałą kulkę zamrożonego ciasta (40%)
120 0
Ciasto jabłkowe

Ciasto jabłkowe

Resztę ciasta schłodzić w lodówce. na wierzch rozkruszyć resztę ciasta. 2/3 ciasta włożyć do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy o śr
69 0
Ciasto pomarańczowe

Ciasto pomarańczowe

Z folii aluminiowej zrobić rant wokół ciasta. Kremu budyniowego 3 minuty Dr. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, nie przerywając ubijania dodawać porcjami cukier, cukier wanilinowy, po jednym żółtku
28 0