Przepis na ciasta budyniowe

49 Zapisać

Ciasto jabłkowe

Resztę ciasta schłodzić w lodówce. na wierzch rozkruszyć resztę ciasta. 2/3 ciasta włożyć do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy o śr
158 Zapisać

Ciasto "Snikers" Siostry Anastazji (Ciasto Orzechowo - Kokosowe z Masą Budyniową)

Ciasto Siostry Anastazji charakteryzują dwa płaty delikatnego, kruchego ciasta, lekka warstwa kokosowa, wyraziste w smaku ciasto z orzechów włoskich, a wszystkie te warstwy przekłada aksamitny, budyniowy krem, a wierzch ciasta stanowi idealnie komponująca się z całością czekoladowa polewa posypana kawałkami orzechów włoskich
54 Zapisać

Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami

Na podpieczony, zimny spód ciasta wykładam ubitą pianę, wyrównuję łyżką. Dzielę ciasto na dwie części, jedną większą (60 % na spód) i drugą mniejszą (40% na wierzch), każdą część ciasta owijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażarki na 1 godzinę lub na całą noc. Na spód ścieram na dużych oczkach tarki większą część ciasta (60%), lekko przyklepuję. Na wierzch ścieram pozostałą kulkę zamrożonego ciasta (40%)
27 Zapisać

Ciasto pomarańczowe

Z folii aluminiowej zrobić rant wokół ciasta. Kremu budyniowego 3 minuty Dr. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, nie przerywając ubijania dodawać porcjami cukier, cukier wanilinowy, po jednym żółtku
7 Zapisać

Budyniowe ślimaczki

Z ciasta uformować prostokąt (35 x 20 cm), posmarować go równomiernie przestudzonym budyniem. Twaróg zemleć, zmiksować z mlekiem, olejem, cukrem, cukrem wanilinowym i solą
Więcej przepisów na %s strony