Przepis na chrupiące racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Dzisiaj jabłuszka w cieście, czyli przepyszne, puszyste i chrupiące racuchy. Ugotuj i przetestuj również przyłączyło się do akcji Jedz jabłka (na złość Putinowi)
21 0
RACUCHY Z JABŁKAMI*

RACUCHY Z JABŁKAMI*

Racuchy uwielbiamy bo są lekko chrupiące, słodkie, puchate i po prostu smaczne. Czasem trzeba zjeść coś słodkiego, kalorycznego i nie przejmować się zbytnio wartościami odżywczymi
2 0
Pełnoziarniste racuchy - placki z jabłkami

Pełnoziarniste racuchy - placki z jabłkami

Racuchy chodziły za mną już od kilku dni, a fakt, że w domu znajdowały się zarówno jabłka, jak i pełnoziarnista mąka oraz wyjątkowy i nowiutki blender Aura od Russell Hobbs sprawił, że zostałam postawiona pod ścianą i musiałam wręcz przygotować te chrupiące, złociste i pachnące cynamonem placuszki
1 0
RACUCHY Z JABŁKAMI*

RACUCHY Z JABŁKAMI*

Racuchy uwielbiamy bo są lekko chrupiące, słodkie, puchate i po prostu smaczne. Czasem trzeba zjeść coś słodkiego, kalorycznego i nie przejmować się zbytnio wartościami odżywczymi
0 0
Racuchy drożdżowe- najlepsze

Racuchy drożdżowe- najlepsze

Placuszkipyszne, miękkie, chrupiące i puchate, jednym słowem niebo w gębie. Jeżeli chcemy przygotować racuchy z jabłkami bądź innymi owocami, kawałki owoców należy umaczać w wyrośniętym cieście i smażyć na złoty kolor z obu stron
1 0
DROŻDŻOWE RACUCHY Z PŁATKAMI AMARANTUSA

DROŻDŻOWE RACUCHY Z PŁATKAMI AMARANTUSA

Część racuchów smażyłam na patelni tylko przesmarowanej olejem (na zdjęciu to te jaśniejsze), część na zupełnie suchej (to te z ciemniejszą "skórką") - wychodzą fajnie miękkie, puszyste, wręcz pączkowe i teraz już bardziej lubimy takie, niż jak robiłam kiedyś, chrupiące, bo smażone na większej ilości oleju
0 0