Przepis na chleb z maki zytniej

0 Zapisać
Chleb z czarnuszkÄ

Chleb z czarnuszkÄ

Chleb z czarnuszką. chleb. Blog > Komentarze do wpisu. Ostatnio ukochałam sobie pieczenie nocnych chlebów, bez wyrabiania
0 Zapisać
Chleb razowy pszenno-zytni wg J.Hamelmana

Chleb razowy pszenno-zytni wg J.Hamelmana

Maka pszenna razowa dodaje nute smakowa,ktorej nie mialby chleb przygotowany tylko ze zwyklej maki. Kolejny chleb z ksiazki"Chleb"J
0 Zapisać
Chleb slonecznikowy na zytnim zakwasie wg Hamelmana

Chleb slonecznikowy na zytnim zakwasie wg Hamelmana

Razowy aromatyczny chleb z lekkim miekiszem. Prazony slonecznik nadaje miekiszowi orzechowy posmak ,a jest go niemalo
3 Zapisać
Rozwiązanie konkursu z Nestlé Polska - "Menu na jeden dzień"

Rozwiązanie konkursu z Nestlé Polska - "Menu na jeden dzień"

chleb. Rozpocznij dzień ze smakiem. zytniej razowej. Lenki, Julki, Agnieszki i Tomka. zytniej razowej. Z przyjemnością czytałam Wasze prace
0 Zapisać
Rustic bread

Rustic bread

Smaczny i prosty w wykonaniu chleb z przepisu Tatter. Zaczyn. Wymieszać mąki z wodą i solą. Do ciasta dodać zaczyn, po kawalku
0 Zapisać
Zur z widokiem...

Zur z widokiem...

sucha kromka razowego chleba na zakwasie. Żur z widokiem (z archiwum). na wierzch kladziemy skorke chleba
0 Zapisać
pierwsze na kamieniu do pizzy

pierwsze na kamieniu do pizzy

dzisiaj pierwszy raz uzylam kamienia do pizzy i pieklam na nim chleb. powiem Wam ze jestem zadowolona i to bardzo poniewaz widze roznice miedzy pieczeniem na blasze a pieczeniem na kamieniu
12 Zapisać
Szafranowy chleb z maki kukurydzianej

Szafranowy chleb z maki kukurydzianej

Migdalowe nalesniki z maki zytniej razowej i kogel-mogel w roli nadzienia. Chleb zytni razowy w dwoch odslonach
10 Zapisać
Chleb nocny pszenno-zytni na zakwasie

Chleb nocny pszenno-zytni na zakwasie

Kolejny przepis na latwy,bezproblemowy chlebek. Rano wyciagamy wyrosniety chleb. Razem z Tatterowcem i San Francisco to najczesciej wykorzystywane przeze mnie przepisy
4 Zapisać
Chleb z platkami owsianymi.

Chleb z platkami owsianymi.

Wyjac ciasto z miski, przelozyc na stolnice i wyrabiac, az ciasto bedzie gladkie i elastyczne, dodajac wiecej maki w razie potrzeby (gdyby ciasto bylo za bardzo klejace)
3 Zapisać
Chleb pszenny  bez wyrabiania

Chleb pszenny bez wyrabiania

Dzieki zakwasowi zytniemu i dodatkowi maki zytniej ma smakowity lekko wilgotny miazsz. Nie jestem fanka chlebow pszennych,ale ten pieke od czasu do czasu dla urozmaicenia
2 Zapisać
Pelnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie

Pelnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie

Chlebek z cudownym,pachnacym i sprezystym miazszem dzieki dodatkowi maki zytniej dlugo zachowuje swiezosc
2 Zapisać
Chleb zytni z maka pszenna razowa i lamanym ziarnem zyta wg J.Hamelmana

Chleb zytni z maka pszenna razowa i lamanym ziarnem zyta wg J.Hamelmana

Duzy udzial maki zytniej ma rowniez ogromny wplyw na powstanie wspanialej grubej skorki. Ilosc uzytej wody zalezy od uzytej maki
2 Zapisać
Chleb mlynarza

Chleb mlynarza

Ciasto wyjac na omaczony blat i jesli jest zbyt lejace, wgniesc troche maki, choc nadal musi byc bardzo wilgotne i klejace
2 Zapisać
Chleb żytni razowy

Chleb żytni razowy

Jest to już mój trzeci rodzaj chleba, który upiekłam w swojej niespełna miesięcznej karierze chlebowej
1 Zapisać
Chleb pszenno-żytni...

Chleb pszenno-żytni...

)miski wsypalam maki, zalalam je woda, wymieszalamwszytsko dokladnie. Zamiast grilowych szaleństw, piekę pizze, tarty, ciasta owocowe i wymyslam receptury na chleby
1 Zapisać
Chleb zytni razowy w dwoch odslonach

Chleb zytni razowy w dwoch odslonach

Ja ciasto podzielilam na dwie czesci i dlatego mam dwie odslony chleba razowego. Ciasto ponownie wyrabiamy i formujemy chleb
0 Zapisać
Chleb razowy mieszany  z przewagą mąki żytniej

Chleb razowy mieszany z przewagą mąki żytniej

Po włożeniu chleba temperaturę obniżyć do ok. W dniu wypieku zaczyn i namaczankę rozdrobnić, dodać resztę składników i wymieszać