Przepis na chleb kukurydziany z automatu

7 Zapisać
Chleb z mąką kukurydzianą

Chleb z mąką kukurydzianą

po łyżce ziaren dyni, słonecznika, siemienia lnianego i szczypta kminkuPrzygotowanie. 2 łyżki oleju i 2 łyżki cukru lub miodu1 i 1/2 szklanka mąki pszennej3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej i 3/4 szklanki mąki żytniej3 łyżki mąki kukurydzianej1 łyżeczka suchych drożdży, płaska łyżeczka soliokoło szklanki letniej wodydodatki. Do miski wsypujemy mąkę pełnoziarnistą, pszenną, żytnią , kukurydzianą (przesianą) i mieszamy dokładnieWlewamy ostrożnie wodę (w połowie szklanki wody rozpuszczam miód lub cukier) i ciągle mieszamyDodajemy olej, sól, dodatki (dowolne, według uznania ), drożdże i teraz bardzo dokładnie wyrabiamy łyżką drewnianą, wodę dodajemy ostrożnie, by nie wlać za dużoCiasto musi mieć konsystencję zwięzłąMoje ciasto na chleb wkładam do formy wysmarowanej olejem i pozostawiam do wyrośnięcia na co najmniej 8  godzin, piekę w automacie. 1/2 szklanka mąki pszennej. 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej. 3/4 szklanki mąki żytniej. 3 łyżki mąki kukurydzianej. 1 łyżeczka suchych drożdży
0 Zapisać
Chleb

Chleb

Wyjmujemy kiedy chleb wyrośnie, a skórka zarumieni się. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i z łyżeczką soli
0 Zapisać
Biały chleb świąteczny-750g

Biały chleb świąteczny-750g

Najpierw dajemy do automatu płyny, jajko z masłem, mleko w proszku wcześnie rozpuszczone w wodzie później wsypujemy mąkę, cukier po jednej stronie ścianki naczynia do pieczenia, sól po drugiej stronie, a drożdże wsypujemy do utworzonego na środku dołka, który zasypujemy mąką
Więcej przepisów na %s strony