Przepis na buraki przetwory przepisy

Buraki na zimę

Buraki na zimę

Buraki ugotować na średnim ogniu około godziny. Buraczki na zimę przydadzą się na pewno. ja w sumie zawsze robię takie buraczki na oko
11 0
Galaretka mleczno-maślankowa z karmelizowanym pieczonym burakiem, borówkami oraz truskawkami

Galaretka mleczno-maślankowa z karmelizowanym pieczonym burakiem, borówkami oraz truskawkami

Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego warto ich różnorodną paletę stosować w codziennej diecie przygotowując dania mleczne – czasami w sposób nieoczywisty, tak jak w przypadku zaproponowanej poniżej galaretki na bazie mleka, ale też i innego mlecznego produktu, czyli maślanki
0 0
Ciekawostki kulinarne: buraki

Ciekawostki kulinarne: buraki

Oto przepisy, w których główną rolę zagrały buraki (kliknij w tytuł, aby poznać przepis). Buraki dzieli się na liściowe, czyli botwinę, i korzeniowe, a te na cukrowe - po trzcinie cukrowej to drugie źródło cukru, pastewne - składnik paszy dla zwierząt, oraz ćwikłowe
0 0