Przepis na buraczki tarte

0 Zapisać

Tarte Buraczki

Buraczki. Buraczki mogę jeść pod każdą postacią, przyprawione i ugotowane bez przypraw. Buraczki gotujemy w skórce aż będą miękkie, następnie studzimy i obieramy ze skórki
3 Zapisać

Buraczki faszerowane łososiem, porem i serem

Tak przygotowanym farszem nadziewam buraczki. Tak przygotowanym farszem nadziewam buraczki. Odstawiam do przestudzenia, po czym dodaję 1-2 łyżkę tartej mozzarelli. Lekko polewam buraczki octem balsamicznym, oprószam pieprzem, serem, posypuję rozmarynem i wstawiam blachę na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C. Odstawiam do przestudzenia, po czym dodaję 1-2 łyżkę tartej mozzarelli. Lekko polewam buraczki octem balsamicznym, oprószam pieprzem, serem, posypuję rozmarynem i wstawiam blachę na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C
Więcej przepisów na %s strony