Przepis na buraczki smażone

Buraczki smażone

Buraczki smażone

Pyszne buraczki. Pyszne buraczki. jako dodatek do obiadu, mięsa. przepis podpatrzony gdzieś w necie. 0,5 kg buraków
Buraczki i smażona  papryka.

Buraczki i smażona papryka.

Potrzebujemy. 4-5 kg buraków1 kg papryki1 kg cebuli1 szklanka oleju1/2 szklanki octuprzyprawy do smakuBuraki myjemy, gotujemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach
Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło przywołują we mnie najpiękniejsze wspomnienia początków zimy. Myśl druga - buraczki
Zasmażane buraczki

Zasmażane buraczki

Na rozgrzanej patelni roztopić masło i dodać do niego buraczki. Składniki. 500-700 g ugotowanych utartych buraczków
Tarte buraczki

Tarte buraczki

Tarte buraczki, podsmażone na masełku, w wielu domach starte na dużych oczkach, u nas przetarte drobno na tarce, z odrobiną mąki do zagęszczenia, niewielką ilością cukru i soku z cytryny
Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane klasyczny dodatek do mięsnych dań kuchni polskiej, nieodłączny element niedzielnego obiadu
Buraczki do mielonego i schabowego

Buraczki do mielonego i schabowego

Dlatego warto jest przygotować sobie gotowe buraczki w słoikach, które możemy w każdej chwili przerzucić ze słoja do rondla, zasmażyć z masłem i odrobiną mąki i podać na rodzinnym obiedzie
Buraczki z parmezanem

Buraczki z parmezanem

Gotowane, pieczone, smażone w każdej postaci i w każdej ilości. Buraczki umyć pod bieżącą wodą, przełożyć do średniej wielkości garnka i zalać wodą
Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Zasmażane buraczki. Buraczki obrać, pokroić na ćwiartki i umieścić w garnku. Do mąki dodać starte buraczki i smażyć ok
Buraczki miodowo-imbirowe

Buraczki miodowo-imbirowe

Buraczki miodowo-imbirowe były doskonałym dodatkiem do smażonych piersi kaczych. Buraki w ten sposób zrobione smakują rewelacyjnie i obawiam się, że tradycyjnie przyrządzane u nas buraczki to przeszłość
Buraczki faszerowane łososiem, porem i serem

Buraczki faszerowane łososiem, porem i serem

Tak przygotowanym farszem nadziewam buraczki. Tak przygotowanym farszem nadziewam buraczki. Lekko polewam buraczki octem balsamicznym, oprószam pieprzem, serem, posypuję rozmarynem i wstawiam blachę na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C. Lekko polewam buraczki octem balsamicznym, oprószam pieprzem, serem, posypuję rozmarynem i wstawiam blachę na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C
Buraczki na ciepło zasmażane do obiadu

Buraczki na ciepło zasmażane do obiadu

Buraczki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jabłka obrać i zetrzeć tak jak buraczki, następnie włożyć razem do garnka z wrzącym mlekiem, oprószyć mąka i zagotować
Buraczki duszone z porem i pomarańczą

Buraczki duszone z porem i pomarańczą

Duszone buraczki w ogóle należą do moich top, często wymyślam nowy sposób na to pyszne warzywo. Pora kroję w cienkie plasterki, buraczki ścieram na grubej tarce
Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Buraczki. 10 minut aż buraczki będą lśniące. Niezastąpione do obiadu - czy to niedzielnego czy świątecznego