Przepis na buraczki czerwone

118 Zapisać
Marynowane buraczki

Marynowane buraczki

Buraki czerwone ( małe)Zalewa. Małe buraczki należy dokładnie umyć i ugotować w całości. Do starannie umytych i wyparzonych słoików wkładam czosnek ( 1-2 ząbki pokrojone na cząstki ) i kminek ( pół łyżeczki) ale do części, i oczywiście buraczki, dość ciasno
4 Zapisać
zimowe buraczki uniwersalne...

zimowe buraczki uniwersalne...

buraczki starłam w robocie na tarczy grubsze wiórki. buraki czerwone 3 kg mniejsze,. są słodsze i mniej łykowate podłużne mniejsze buraczki, buraczki obrałam ze skórki, ugotowałam w 3 litrach wody w szybkowarze 35 mninut, z wywaru mam po przyprawieniu do picia barszcz czerwony. buraczki ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach, zakręcić i pasteryzować z 15 minut, słoiki w garnku postawić na ściereczce na zakrętkach
Więcej przepisów na %s strony