Przepis na buraczki czerwone

Marynowane buraczki

Marynowane buraczki

Buraki czerwone ( małe)Zalewa. Małe buraczki należy dokładnie umyć i ugotować w całości. Do starannie umytych i wyparzonych słoików wkładam czosnek ( 1-2 ząbki pokrojone na cząstki ) i kminek ( pół łyżeczki) ale do części, i oczywiście buraczki, dość ciasno
124 0
zimowe buraczki uniwersalne...

zimowe buraczki uniwersalne...

buraczki starłam w robocie na tarczy grubsze wiórki. buraki czerwone 3 kg mniejsze,. są słodsze i mniej łykowate podłużne mniejsze buraczki, buraczki obrałam ze skórki, ugotowałam w 3 litrach wody w szybkowarze 35 mninut, z wywaru mam po przyprawieniu do picia barszcz czerwony. buraczki ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach, zakręcić i pasteryzować z 15 minut, słoiki w garnku postawić na ściereczce na zakrętkach
7 0
Buraczki zasmażane z chrzanem

Buraczki zasmażane z chrzanem

Buraczki, zwłaszcza duszone, bardzo lubię, to moim zdaniem idealny dodatek do mięs. Lubię tradycyjne zasmażane buraczki mojej Mamy, przepis na nie znajdziecie TUTAJ, ale i przygotowane w inny sposób są pyszne
0 0