Przepis na budyn smietankowy

Eklerki

Eklerki

Gotujemy budyn smietankowy. Ostudzone eklerki przekladamy masa budyniowa. Eklerki. Skladniki. 400 gr maki. 220 gr masla
2 0
sernik z kremem

sernik z kremem

ugotowac z powyzszych skladnikow budyn, wystudzic. Zoltka utrzec z cukrem, dodawac na przemian zimny budyn i roztopione, ostudzone maslo
1 0
BABKA MAJONEZOWA

BABKA MAJONEZOWA

4 jajka - bialka ubijamy osobno1 szklanka cukrudo szklanki wsypujemy2 lyzeczki proszku do pieczenia1 budyn smietankowy0. 5 szklanki maki ziemniaczanejmajonez 250 mlolejek smietankowy lub pomaranczowyubijamy zoltka z cukrem, dodajemy osobno ubite bialka i caly czas miksujemy dodajac na przemian po lyzce majonezu i lyzce mieszanki suchych skladnikow az do wyczerpaniana koncu dajemy pol olejkubabke pieczemy okolo godz
1 0