Przepis na bogracz z kluseczkami

21 Zapisać
Bogracz

Bogracz

Bogracza można bez problemu zamrozić, więc duże ilości na pewno nie będą problemem, my jedliśmy go przez dwa dni i powiem szczerze, że na drugi dzień dorwaliśmy się do niego równie ochoczo
2 Zapisać
Bogracz

Bogracz

Bogracz to bardzo smaczna i treściwa zupa. DrukujPoziom trudności. Z czym kojarzy się nam kuchnia węgierska
27 Zapisać
Bogracz

Bogracz

Gdy są gotowe odcedzamy i dodajemy do garnka z bograczem. prosty w przygotowaniu i doskonale rozgrzewający
16 Zapisać
Bogracz

Bogracz

Postanowiłam więc wrzucić coś do gara na rozgrzewkę i ugotowałam Bogracz. łatwePrzygotowanie. Szczerze mówiąc nie znałam tej potrawy ale kiedyś znalazłam na nią przepis chyba w internecie, przepisałam mniej więcej składniki i bogracz wreszcie doczekał sie na swoją kolej
8 Zapisać
Bogracz

Bogracz

Bogracz to węgierska zupa gulaszowa przygotowywana w żeliwnym kociołku (bogracs) nad paleniskiem. Podaje się go na gorąco z dodatkiem kluseczek i kwaśnej śmietany
8 Zapisać
Bogracz

Bogracz

Podawać z kaszami (u mnie gryczana), ziemniakami, kluseczkami lub białym pieczywem. W garnku, w którym będzie gotowany bogracz, podgrzać oliwę/smalec, wrzucić drobno posiekaną cebulę i zeszklić
Więcej przepisów na %s strony