Przepis na boczek wędzony surowy jak gotować

Makaron z pesto z pora i wędzonym boczkiem

Makaron z pesto z pora i wędzonym boczkiem

Dodać pokrojony, wędzony boczek i smażyć, aż się ładnie podpiecze i wytopi się z niego tłuszczyk. Boczek przełożyć z patelni na ręcznik papierowy, aby odsączyć z niego nadmiar tłuszczu
Pyzy z pasztetem i wędzonym boczkiem

Pyzy z pasztetem i wędzonym boczkiem

Boczek i cebulą drobno pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Połowę ziemniaków umyć i wrzucić do garnka z osoloną wodą, gotować w mundurkach do miękkości (ok
Boczek Parzony z Szynkowara

Boczek Parzony z Szynkowara

Ja osobiście lubię boczek, ale tylko wędzony. Dlatego też jak wymyśliłam sobie, że chcę zrobić boczek z szynkowara dla taty, od razu zwróciłam się po rady do jednego z moich autorytetów internetowych w tej dziedzinie, który podpisuje się jako Jack Crow
Wędzona szynka i schab

Wędzona szynka i schab

szynka, schab, boczek. Robimy i wędzimy wędliny tak jak nam pasuje i tak jak nam smakuje, mówię o tym na wypadek gdyby ktoś zaraz mi zarzucił " Ej Ty to źle robisz"
Boczek w 5 smakach

Boczek w 5 smakach

Najczęściej konsumuję boczek wędzony surowy, tak po prostu, ze smakiem. Ale coś czuję, że taki domowy pieczony będzie często gościł w mojej kuchni, bo jest pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno jako wędlina do kanapki
Boczek pieczony

Boczek pieczony

surowy, wędzony, pieczony i gotowany. No, bo jak można nie zjeść od czasu do czasu na śniadanie pysznego smażonego (i baardzo kalorycznego) boczku
Boczek pieczony

Boczek pieczony

surowy, wędzony, pieczony i gotowany. No, bo jak można nie zjeść od czasu do czasu na śniadanie pysznego smażonego (i baardzo kalorycznego) boczku
Boczek – tłuściutki i skąpany w pycha sosie

Boczek – tłuściutki i skąpany w pycha sosie

) A tak serio, mięso przygotowane wg przepisu Jamie’go (z książki „Gotuj sprytnie jak Jamie”) po niewielkich modyfikacjach stało się bardzo efektownym obiadem, zawierającym w sobie mnóstwo smaku
BRUKSELKA Z BOCZKIEM

BRUKSELKA Z BOCZKIEM

Wędzony boczek kroimy w cienkie paski lub kostkę. Na gorącą patelnię wrzucamy pokrojony boczek. Bywało już, że tę nieustanną pogoń za adrenaliną przypłacał mniejszymi lub większymi kontuzjami, ale jakoś nigdy się tym nie przejął