Przepis na boczek gotowany

Boczek gotowany

Boczek gotowany

Na początek boczek myjemy i peklujemy zgodnie z tabelą peklowania. lub 80-90 gram soli lub peklo soli na jeden litr wody(boczek robimy oczywiście bez nastrzyku )u mnie było to 5 dni
Boczek peklowany i gotowany

Boczek peklowany i gotowany

Polecam Wam boczek peklowany i gotowany. Boczek po moczeniu się kilka dni w zalewie można ugotować tak jak zrobiłam to ja lub upiec w piekarniku,
Boczek gotowany

Boczek gotowany

Polecam prosty przepis na aromatyczny boczek gotowany z przyprawami. Boczek myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy wszystkie przyprawy, obrane ząbki czosnku, zalewamy wodą, aby był cały przykryty i gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości
Boczek peklowany gotowany

Boczek peklowany gotowany

Dzisiaj zapraszam na pyszny boczek gotowany w rękawie. Jak już wspominałam wielokrotnie, rzadko kiedy kupujemy wędliny
Boczek peklowany gotowany

Boczek peklowany gotowany

Po drodze znalazłem inną recepturę, a później jeszcze inną i tak powstał "mój" boczek. Studzimy i wkładamy do lodówki aby boczek stężał
boczek gotowany

boczek gotowany

2 kg boczku. 3 ząbki czosnku. 2 liście laurowe. 2 ziela angielskie. sól. pieprz. 1 łyżka sosu sojowego. Powiązany przepis
ROLADA BOCZKOWA

ROLADA BOCZKOWA

Składniki-        1 kg surowego boczku, -        Litr wywaru z warzyw lub lekki bulion, -        4 jajka (w oryginalnym przepisie z Babeczki pisze 6 jajek, ale wydaje mi się, że jednak to jest zbyt dużo)-        8 ząbków czosnku-        Vegeta-        Tymianek ( ja dałam zioła prowansalskie)-        Bazylia -        Sól-        PieprzBoczek mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy surowe jajka, roztarty czosnek, sól, pokrojona natkę pietruszki i resztę przypraw
Boczek faszerowany kurczakiem

Boczek faszerowany kurczakiem

Boczek rozkroić na duży płat mięsa aby dało się go zwinąć w roladę. Boczek zwinąc w roladę i związać sznurkiem
Gotujemy wywar na żeberkach wołowych w szybkowarze

Gotujemy wywar na żeberkach wołowych w szybkowarze

gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015. gołąbki, boczek, , wołowina, wieprzowina, marchewka, majeranek, ryż, kapusta, wywar driobiowy, wywar, pomidory, kuchnia polska, mięso, golabki, 2015
Pieczony boczek

Pieczony boczek

Zwykle jest to schab lub szynka gotowana oraz pieczony boczek. Boczek umyć. Następnie boczek natrzeć olejem, a następnie solą (przyprawą warzywną), pieprzem, majerankiem, kminkiem i papryką
Boczek z cebulą i pieczarkami

Boczek z cebulą i pieczarkami

Dodać boczek, a po chwili pokrojone (w plasterki) pieczarki. Potrawa jest prosta, smaczna, choć niekoniecznie zdrowa (tłuszcz)
Boczek pieczony

Boczek pieczony

Boczek dobrze natrzeć dużą ilością majeranku, papryki i czosnku. Następnie boczek przełożyć do naczynia żaroodpornego
Boczek rolowany z czosnkiem i majerankiem

Boczek rolowany z czosnkiem i majerankiem

Pierwszy boczek rolowany w moim wykonaniu Boczek przygotowuję dosyć często ze względu na upodobania mojego męża, dlatego postanowiłam urozmaicić domową wędlinę
Gotowana rolada

Gotowana rolada

1 kg łopatki0,5 boczek chudy 0,25 kg fileta z kurczak0,5 udziec z dzika (można zastąpić wołowiną)4 ząbki czosnkupół łyżeczki mielonej kolendryszczypta gałki muszkatołowejmajeranek 2 łyżki0,5 łyżki tymiankusól, pieprzWykonanie. 0,5 boczek