Przepis na biszkopt z serem z wiaderka

2 Zapisać
Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

Masło utrzeć z cukrem, następnie porcjami dodawać ser z wiaderka. Ciasto w stylu serniczka na zimno tyle, że na pieczonym biszkoptowym spodzie
2 Zapisać
Łaciaty biszkopt z masą serową

Łaciaty biszkopt z masą serową

Bardzo podobne ciasto przygotowuję z masy serowej z wiaderka, ale przepisem podzielę się nieco później
58 Zapisać
Sernik z wiaderka

Sernik z wiaderka

Przepis również pochodzi z opakowania, z tą różnicą, że zamiast herbatników użyłam biszkopta z kakao upieczonego dzień wcześniej
38 Zapisać
Sernik na zimno (na ciemnym biszkopcie)

Sernik na zimno (na ciemnym biszkopcie)

 Puszysta warstwa biszkoptu, na nim sernikowa chmurka, brzoskwinie i galaretka. Serniczek stworzony z potrzeby chwili i nadmiaru twarożku
37 Zapisać
Sernik z biszkoptem i olejem z pestek winogron

Sernik z biszkoptem i olejem z pestek winogron

Oczywiście tylko koncepcja jest taka jak w oryginale, którego nigdy nie widziałam, ale czytałam " piekę biszkopt i tnę w paski wykładam na dno tortownicy
18 Zapisać
Sernik Smakuś z masą owocową i biszkoptem

Sernik Smakuś z masą owocową i biszkoptem

Do zmiksowanych żółtek z cukrem dodaję ser zmielony, ale mozecie dodać ten z wiaderka, którego nie trzeba mielić
4 Zapisać
Sernik pieczony na biszkoptach.

Sernik pieczony na biszkoptach.

Żółtka zmiksować z białym i waniliowym cukrem oraz z miękką margaryną,a następnie do zmiksowanych razem wymienionych składników stopniowo dodawać mielony ser z wiaderka i dalej wszystko ucierać mikserem
4 Zapisać
Prosty i szybki sernik na spodzie z biszkoptów

Prosty i szybki sernik na spodzie z biszkoptów

Spód stanowią biszkopty - nie ma potrzeby przygotowywania kruchego ciasta. Sernik ten jest bardzo prosty i błyskawiczny do wykonania
3 Zapisać
Sernik gotowany na biszkopcie

Sernik gotowany na biszkopcie

Biszkopt według przepisu. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy żółtka, ser (wcześniej zmielony lub z wiaderka)
1 Zapisać
Sernik na biszkoptach

Sernik na biszkoptach

Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka mgnieniu. Świetnie sprawdza się przyprawa do sernika o wspaniałych aromatach, dostarczona od Skworcu
1 Zapisać
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową

Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową

* biszkopt. Coś pysznego. Biszkopt. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Gorący biszkopt wyjąc z piekarnika i z wysokości ok
1 Zapisać
Sernik na biszkoptach

Sernik na biszkoptach

Kolejne ciasto urodzinowe. Tym razem klasyczny sernik, na zwykłych kupnych ciasteczkach. Bardzo smaczny, puszysty
0 Zapisać
Sernik na biszkoptach

Sernik na biszkoptach

Biszkopty układamy gęsto na dnie tortownicy. Ja na te święta się średnio cieszę, bo nie mogę nic jeść. Nie mogę jajek, pasztetów, szynek wieprzowych, kotletów, pieczeni itd
0 Zapisać
Sernik na biszkoptach

Sernik na biszkoptach

Tym razem, na życzenie mojej córeczki sernik z biszkoptami. Blog > Komentarze do wpisu. Dzisiaj rano właśnie rozmyślałam, żeby zrobić taki sernik na biszkoptach
0 Zapisać
Sernik na biszkoptowym spodzie z sera biedronkowego z wiaderka

Sernik na biszkoptowym spodzie z sera biedronkowego z wiaderka

Biszkopt. szczypta soli. Biszkopt. ser w wiaderku z biedronki. szklanka cukru. rodzynki. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodając cukier
2k Zapisać
Sernik na zimno na twarogu

Sernik na zimno na twarogu

Na spód wykorzystałam resztki suchego biszkoptu,. trzykrotnie mielonego (użyłam sera z wiaderka). wiaderka
601 Zapisać
Sernik na Wielkanoc

Sernik na Wielkanoc

W tortownicy na jednym z serników układamy biszkopty, na ukos, zaczynają od brzegi. Dodajemy ser z wiaderka, pozostałe składniki i miksujemy już na bardzo wolnych obrotach (to ważne by nie napowietrzyć ciasta bo potem opadnie) do momentu aż masa będzie jednolita
153 Zapisać
Ekspresowy sernik na zimno dla zabieganych.

Ekspresowy sernik na zimno dla zabieganych.

Formę wykładamy biszkoptami. Margarynę rozetrzeć mikserem na puch, dodać cukier.   Poza czasem zastygania robi się go na prawdę szybko i nie wymaga większych umiejętności kulinarnych