Przepis na biszkopt z olejem i octem

1 Zapisać

BISZKOPT NA TORT

mąki ziemniaczanej. SKŁADNIKI. PRZYGOTOWANIE. mąki tortowej. ) SKŁADNIKI. 3/4 szkl. 1,5 łyżki octu. 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 1 szkl. 0,5 szkl. Białka ubijamy na sztywną pianę (gdy jest już sztywna ubijamy jeszcze przez chwilę), dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy, piana ma być gęsta i lśniąca, żółtka mieszamy w miseczce z octem i proszkiem do pieczenia (zaczną od razu rosnąć), dodajemy do białek i mieszamy, wsypujemy delikatnie przesiane mąki i mieszamy łyżką lub łopatką, ciasto wlewamy do tortownicy wysmarowanej olejem i oprószonej bułką tartą, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 170-180 stopni i pieczemy ok. 30 minut (do suchego patyczka), po upieczeniu lekko otwieramy drzwiczki i studzimy biszkopt, ostudzony można przekroić na 3 części. 3/4 szkl cukru. 1,5 łyżki octu. 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 1 szkl mąki tortowej. 0,5 szkl mąki ziemniaczanej
Więcej przepisów na %s strony