Przepis na biszkopt z 6 jaj

Biszkopt z dziesięciu jaj

Biszkopt z dziesięciu jaj

biszkopt. Czas mija tak szybko, nawet nie wiem, kiedy minęły te dwa tygodnie od ostatniego posta. Jeśli biszkopt mocno wyrośnie, jeszcze ciepły przewracamy do góry nogami i zostawiamy do wystygnięcia
0 0
Biszkopt z kremem czekoladowym – Ciasto o smaku Rafaello

Biszkopt z kremem czekoladowym – Ciasto o smaku Rafaello

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z masą jajową drewnianą łyżką. Mój krem jest bardzo podobny do tego w ciasto-czekoladce, do tego wiórki i migdały, następnym razem dodam je też do kremu, lekki biszkopt świetnie komponuje się z kwasowym ponczem, a dżem dodaje tu rześkości,w ogóle ja zazwyczaj robię tego typu ciasta z dżemem, uzupełnia on smak całości, spróbujcie
62 0
Doskonały biszkopt

Doskonały biszkopt

Biszkopt niezawodny, który zawsze się udaje, nigdy nie opada, a przy tym jest mięciutki i pulchny, po upieczeniu bardzo lekki
112 0
Biszkopt idealny

Biszkopt idealny

Wiele z biszkoptami eksperymentowałam. Robiłam wersje z mąką ziemniaczaną, octem. Najlepszy jednak wychodzi z przepisu mojej mamy i sióstr
45 0