Przepis na biszkopt z 1 jaja

341 Zapisać
BISZKOPT   Z   JABŁKAMI,   GALARETKĄ    I    BITĄ    ŚMIETANĄ

BISZKOPT Z JABŁKAMI, GALARETKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ

Całe jaja ubijamy mikserem z cukrem na puszystą pianę,dodajemy olej,mąki i proszek. Delikatny biszkopt,na to jabłka z galaretką i puszysta śmietana
38 Zapisać
Biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką

Biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką

Puszyste, biszkoptowe blaty ciasta. A między nimi gruba warstwa słodkiej, bitej śmietany. Biszkopt. Na wierzchu soczyste truskawki zatopione w galaretce
30 Zapisać
Biszkopt z masą budyniową

Biszkopt z masą budyniową

jaja ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Ten przepis na biszkopt stosuję bardzo często, gdyż ciasto wychodzi pulchne i mięciutkie
29 Zapisać
Bezglutenowe biszkopty ryżowe uniwersalne

Bezglutenowe biszkopty ryżowe uniwersalne

Do deseru, który zaplanowałam zrobić potrzebowałam małych biszkoptów. Od razu na myśl o sklepowych pełnych cukru, białej mąki pszennej i innych dodatków stabilizujących, zwątpiłam i postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce
18 Zapisać
Biszkopt z galaretką i truskawkami

Biszkopt z galaretką i truskawkami

Biszkopt. Tradycyjne ciasto z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką. Upieczony biszkopt zrzucamy na podłogę/blat
14 Zapisać
Biszkopt wysoki - zawsze się udaje!

Biszkopt wysoki - zawsze się udaje!

CaĹ‚e jaja rozbić do miski, dodać cukier. PiekÄ™ biszkopty na dwa sposoby. Albo ubijajÄ…c najpierw same biaĹ‚ka , i nie dodajÄ™ wtedy proszku do pieczenia, albo idÄ™ na Ĺ‚atwiznÄ
11 Zapisać
Bezglutenowe biszkopty dla niemowlaka

Bezglutenowe biszkopty dla niemowlaka

Sklepowe biszkopty zawierają dużą ilość cukru i niepotrzebne dodatki. Po co je kupować skoro można zrobić je samemu
11 Zapisać
Biszkopt Królowej Wiktorii – ciasto do mas cukrowych i tortów

Biszkopt Królowej Wiktorii – ciasto do mas cukrowych i tortów

Masa biszkoptowa jest bardzo lekka i puszysta, ładnie się łączy jeśli składniki mają podobną temperaturę, wyciągnijcie masło i jaja wcześniej ( z dobrej jakościowo margaryny również wyjdzie Wam pyszne ciasto ), co więcej taki biszkopt świetnie kroi się od razu po wystudzeniu, biszkopt beztłuszczowy powinien odleżeć co najmniej kilka godzin, najlepiej noc
10 Zapisać
Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną

Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną

jaja. Miękki, lekki migdałowy biszkopt przełożony nadzieniem. chyba ostanie ciasto z rabarbarem tej wiosny
8 Zapisać
Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką.

Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką.

Jaja w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem na białą, pulchną masę przez ok. Pyszne, pulchniutkie płaty biszkoptów przełożone idealną masą jabłeczną z dodatkiem galaretki
6 Zapisać
Kremowy biszkopt

Kremowy biszkopt

Jaja ubiłam z cukrem na puch dodałam przesiane mąki i  proszek do pieczenia delikatnie wymieszałam.              Biszkopt przekładany kremami
4 Zapisać
Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką.

Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką.

Jaja w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem na białą, pulchną masę przez ok. Pyszne, pulchniutkie płaty biszkoptów przełożone idealną masą jabłeczną z dodatkiem galaretki
2 Zapisać
Biszkopt z musem czekoladowym i brzoskwiniami

Biszkopt z musem czekoladowym i brzoskwiniami

Jaja wyszorować , sparzyć. Puszysty biszkopt przełożony musem z białej czekolady z dodatkiem brzoskwiń i galaretki
2 Zapisać
Biszkopt z truskawkami i masą śmietanową

Biszkopt z truskawkami i masą śmietanową

Jaja muszą być w temperaturze pokojowej. ) Postanowiłam pójść w klasykę i zdecydowałam się na biszkopt z masą śmietankową, owocami i galaretką
2 Zapisać
Biszkopt z brzoskwiniami i kremem kajmakowym.

Biszkopt z brzoskwiniami i kremem kajmakowym.

Jaja w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem przez ok. Biszkopt przekrawamy na dwa równe blaty i jedną część układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia, nasączamy syropem pozostałym od brzoskwini, wykładamy połowę kremu, a na górę układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie
2 Zapisać
Biszkopt z Galaretką i Wiśniami

Biszkopt z Galaretką i Wiśniami

- jaja ubić z cukrem na puszystą masę, powoli dodawać po jednej łyżce mąki delikatnie mieszając silikonową łopatką
1 Zapisać
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać

Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać

Proteiny w temperaturze otoczenia mają bardziej lekkie wiązania i jajka zdecydowanie łatwiej się ubijają, zostają też dużo bardziej stabilne i ubijają się, dając większą objętość masy niż jaja wyjęte prosto z lodówki
1 Zapisać
Biszkopt bezglutenowy ze śmietaną i truskawkami

Biszkopt bezglutenowy ze śmietaną i truskawkami

Najprostszy i najzwyklejszy biszkopt ze śmietaną i truskawkami. Niby takie proste i zwykłe a takie smaczne