Przepis na biszkopt na jablecznik

5 Zapisać
Szarlotka na biszkopcie

Szarlotka na biszkopcie

Na gotowy biszkopt wyłożyć masę jabłeczną i przykryć masą ubitą z białek. Miękki biszkopt, masa jabłkowa przykryta bezą, do tego kawa z mlekiem, idealne popołudnie jesienne
2 Zapisać
Szarlotka na biszkopcie

Szarlotka na biszkopcie

Na gotowy biszkopt wyłożyć masę jabłeczną i przykryć masą ubitą z białek. Miękki biszkopt, masa jabłkowa przykryta bezą, do tego kawa z mlekiem, idealne popołudnie jesienne
10 Zapisać
Jabłecznik  pod śniegiem

Jabłecznik pod śniegiem

Tezejaca mase wylozyc na wczesniej upieczony biszkopt. Biszkopt. Na swieta sniegu nie bylo, ale ja zeby sobie ja w jakis sposob wyobrazic zrobilam jablecznik z warstwa smietanowa, puszysta, wygladal bardzo pieknie bo jablka polaczone galaretka daly efekt kawalkow lodu a wierzchnia warstwa cos w rodzaju pierzyny sniegowej
5 Zapisać
Tort Charlotta

Tort Charlotta

Po upieczeniu wyciagamy forme z biszkoptem z piekarnika i spuszczamy ja na podloge z wysokosci ok. Biszkopt przelozony warstwa musu jablkowego, warstwa karmelu, oblozony kremem z serka mascarpone i bitej smietany z dodatkiem wanilii
4 Zapisać
Najprostszy 4-składnikowy jabłecznik (bez glutenu i nabiału)

Najprostszy 4-składnikowy jabłecznik (bez glutenu i nabiału)

Jedno z najprostszych w przygotowaniu i szybkich ciast- biszkoptowe (w którym ubijane są całe jajka) o delikatnej, lekkiej i puszystej strukturze z dodatkiem połówek jabłka
1 Zapisać
Jablecznik z pianka z mascarpone

Jablecznik z pianka z mascarpone

O tym jak pieke biszkopt pisalam juz wielokrotnie na moim blogu,wiec nie bede sie powtarzac. ),nie bede sie zbytnio nad nim rozpisywac ,ze pyszne itd bo byloby to raczej nietaktowne z mojej strony,ale w tajemnicy napisze ze bylo pyszne ,tzn jeszcze kilka kawalkow zostalo,jak ktos bylby chetny
9 Zapisać
Delicja

Delicja

Tezejacy mus wylalam na ostudzony biszkopt. Biszkopt. skladniki na najprostrzy jablecznik. Dzis bedzie na slodko
0 Zapisać
Słoneczny jabłecznik

Słoneczny jabłecznik

Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, wyrównać, a na nią śmietanę. Wlać żółtka i ubić na gęstą masę. Żelatynę zalać odrobiną wody(aby napęczniała)