Przepis na biszkopt ktory nigdy nie opada

17 Zapisać
Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt naprawdę wychodzi zawsze, nigdy nie opada. Opowiedziałam jej o tym jak kilka dni wcześniej chciałam upiec zwykły biszkopt do herbaty, ale zupełnie mi nie wyszedł
1 Zapisać
Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt idealny to taki, który nigdy nie opada i ma równy wierzch, którego nie będziemy musieli ścinać
0 Zapisać
Biszkopt – wysoki i nie opada

Biszkopt – wysoki i nie opada

Biszkopt rośnie wysoki, nie opada. Biszkopt wymaga dokładności i skrupulatności ale przy tym nie jest bardzo trudny
184 Zapisać
Idealny biszkopt? To nie takie trudne!

Idealny biszkopt? To nie takie trudne!

Biszkopt zawsze wychodzi perfekcyjny - puszysty, nie kruszy się, pięknie rośnie i nie opada. Długo szukałam przepisu na doskonały biszkopt
147 Zapisać
Biszkopt, który zawsze się udaje

Biszkopt, który zawsze się udaje

Taki, który nigdy nie opada i jest prosty jak stół. Następnie obkroić boki i wyjąć biszkopt. Delikatny, puszysty, nie jest suchy, a nawet należy do tych bardziej wilgotnych dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej
41 Zapisać
Biszkopt

Biszkopt

Nie wiem czy to prawda, ale faktem jest, że taki rzucany nie opada i jest równy. Te poprzednie biszkopty po prostu wyjść nie mogły, błędów popełniałam tysiąc
17 Zapisać
Biszkopt czekoladowy/kakaowy- przepis na puszysty biszkopt

Biszkopt czekoladowy/kakaowy- przepis na puszysty biszkopt

Generalnie nie miałam szczęścia do biszkoptów-nigdy mi nie wychodziły. Proporcje, które znajdziecie niżej wystarczyły mi na przygotowanie trzypiętrowego tortu- każdy z biszkoptów miał średnicę odpowiednio
11 Zapisać
Biszkopt jasny na occie i kilka sprawdzonych porad

Biszkopt jasny na occie i kilka sprawdzonych porad

Z tego przepisu korzystam od dawna i nigdy mnie nie zawiódł. Biszkopt ładnie rośnie i nie opada, wbrew powszechnej opinii o biszkoptach na proszku do pieczenia
10 Zapisać
Biszkopt rzucany jasny

Biszkopt rzucany jasny

Trzymałam się tej zasady do momentu odkrycia biszkoptu "rzucanego", który nawet bez proszku, pięknie rośnie i nie opada
10 Zapisać
Biszkopt idealny do tortów

Biszkopt idealny do tortów

Można go dodatkowo naponczować, ale ja nigdy tego nie robię. Biszkopt równo rośnie, nie opada, jest bardzo miękki i puszysty
9 Zapisać
Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

Równo rośnie i nie opada dzięki zrzuceniu blachy z ciastem na podłogę zaraz po wyjęciu z piekarnika. Bardzo dobrze ubita piana z białek i ostrożnie wymieszana z mąką i kakao sprawia że po upieczeniu pozostaje puszysty i delikatny
9 Zapisać
Zniewalający biszkopt

Zniewalający biszkopt

Nigdy nie miałam problemów z upieczeniem biszkoptu, ale mimo mojego wypróbowanego przepisu, do tego z przyjemnością wrócę jeszcze nie raz
7 Zapisać
Biszkopt bezglutenowy

Biszkopt bezglutenowy

Rzucanie sprawia, że jego wierzch jest równiutki i nie opada. O przepis na biszkopt bezglutenowy zostałam poproszona przez jedną z mam dziecka uczulonego na gluten, jajka kurze i nabiał, to dość duże wyzwanie, ale udało się
7 Zapisać
Puszysty biszkopt

Puszysty biszkopt

Równo rośnie i nie opada. Jest bardzo miękki i wilgotny dlatego nie trzeba go dodatkowo ponczować. Pod koniec ubijania stopniowo dodać cukier i dalej ubijać do uzyskania gładkiej i lśniącej masy
7 Zapisać
Niezawodny biszkopt

Niezawodny biszkopt

Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi idealnie, pięknie rośnie i nie opada. Dla mnie to numer jeden wśród przepisów na biszkopt
7 Zapisać
Biszkopt rzucany

Biszkopt rzucany

To prosty w wykonaniu, lekki, bardzo puszysty biszkopt, który nie opada. Jeżeli planujecie wykonanie tortu, to najlepiej upiec biszkopt dzień wcześniej i kroić dopiero następnego dnia, po całkowitym wystudzeniu
6 Zapisać
Biszkopt czekoladowy bez proszku do pieczenia (2 blaty)

Biszkopt czekoladowy bez proszku do pieczenia (2 blaty)

Wiele osób boi się robić biszkopty bo opadają, nie wyrastają, robią się balony powietrza, pękają i różne inne rzeczy się dzieją
6 Zapisać
Biszkopt rzucany kakaowy (Esmeraldy)

Biszkopt rzucany kakaowy (Esmeraldy)

Biszkopt ładnie rośnie, jest puszysty, delikatny i nie opada. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką od dołu ku górze (dodatkowo napowietrzamy biszkopt)