Przepis na biszkopt ktory nigdy nie opada

17 Zapisać
Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt naprawdę wychodzi zawsze, nigdy nie opada. Opowiedziałam jej o tym jak kilka dni wcześniej chciałam upiec zwykły biszkopt do herbaty, ale zupełnie mi nie wyszedł
1 Zapisać
Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt, który nigdy nie opada

Biszkopt idealny to taki, który nigdy nie opada i ma równy wierzch, którego nie będziemy musieli ścinać
0 Zapisać
Biszkopt – wysoki i nie opada

Biszkopt – wysoki i nie opada

Biszkopt rośnie wysoki, nie opada. Biszkopt wymaga dokładności i skrupulatności ale przy tym nie jest bardzo trudny
0 Zapisać
biszkopt, który nie opada

biszkopt, który nie opada

Ten wyrasta jak „głupi” i nigdy nie opada. W sumie robię biszkopty na dwa sposoby. aromat waniliowy/opcjonalnie/
201 Zapisać
Idealny biszkopt? To nie takie trudne!

Idealny biszkopt? To nie takie trudne!

Biszkopt zawsze wychodzi perfekcyjny - puszysty, nie kruszy się, pięknie rośnie i nie opada. Długo szukałam przepisu na doskonały biszkopt
149 Zapisać
Biszkopt, który zawsze się udaje

Biszkopt, który zawsze się udaje

Taki, który nigdy nie opada i jest prosty jak stół. Następnie obkroić boki i wyjąć biszkopt. Delikatny, puszysty, nie jest suchy, a nawet należy do tych bardziej wilgotnych dzięki dodatkowi mąki ziemniaczanej
41 Zapisać
Biszkopt

Biszkopt

Nie wiem czy to prawda, ale faktem jest, że taki rzucany nie opada i jest równy. Te poprzednie biszkopty po prostu wyjść nie mogły, błędów popełniałam tysiąc
22 Zapisać
Biszkopt kakaowy-baza do ciast i tortów

Biszkopt kakaowy-baza do ciast i tortów

) mi zazwyczaj nie wyrastały bądź opadały. To najważniejszy element udanego biszkoptu. Z efektem końcowym różnie bywa
22 Zapisać
Biszkopt

Biszkopt

Ciasto jest bez dodatku proszku do pieczenia, ale jeśli odpowied­nio ubije się białka oraz delikat­nie wymiesza mąkę ciasto samo urośnie “jak na drożdżach”
17 Zapisać
Biszkopt czekoladowy/kakaowy- przepis na puszysty biszkopt

Biszkopt czekoladowy/kakaowy- przepis na puszysty biszkopt

Generalnie nie miałam szczęścia do biszkoptów-nigdy mi nie wychodziły. Proporcje, które znajdziecie niżej wystarczyły mi na przygotowanie trzypiętrowego tortu- każdy z biszkoptów miał średnicę odpowiednio
14 Zapisać
Biszkopt jasny na occie i kilka sprawdzonych porad

Biszkopt jasny na occie i kilka sprawdzonych porad

Z tego przepisu korzystam od dawna i nigdy mnie nie zawiódł. Biszkopt ładnie rośnie i nie opada, wbrew powszechnej opinii o biszkoptach na proszku do pieczenia
13 Zapisać
Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

Równo rośnie i nie opada dzięki zrzuceniu blachy z ciastem na podłogę zaraz po wyjęciu z piekarnika. Bardzo dobrze ubita piana z białek i ostrożnie wymieszana z mąką i kakao sprawia że po upieczeniu pozostaje puszysty i delikatny
11 Zapisać
Biszkopt z musem truskawkowym

Biszkopt z musem truskawkowym

Spód ciasta przygotowałam z niezawodnego przepisu na biszkopt idealny, który zawsze się udaje i jest nieprzeciętnie dobry
11 Zapisać
Biszkopt rzucany jasny

Biszkopt rzucany jasny

Trzymałam się tej zasady do momentu odkrycia biszkoptu "rzucanego", który nawet bez proszku, pięknie rośnie i nie opada
10 Zapisać
Biszkopt idealny do tortów

Biszkopt idealny do tortów

Można go dodatkowo naponczować, ale ja nigdy tego nie robię. Biszkopt równo rośnie, nie opada, jest bardzo miękki i puszysty
9 Zapisać
Zniewalający biszkopt

Zniewalający biszkopt

Nigdy nie miałam problemów z upieczeniem biszkoptu, ale mimo mojego wypróbowanego przepisu, do tego z przyjemnością wrócę jeszcze nie raz
8 Zapisać
Najlepszy biszkopt mojej mamy

Najlepszy biszkopt mojej mamy

Udaje się zawsze, nigdy nie opada. Idealnie sprawdzi się przy tortach ale i do innych ciast przekładanych
8 Zapisać
Biszkopt bezglutenowy

Biszkopt bezglutenowy

Rzucanie sprawia, że jego wierzch jest równiutki i nie opada. O przepis na biszkopt bezglutenowy zostałam poproszona przez jedną z mam dziecka uczulonego na gluten, jajka kurze i nabiał, to dość duże wyzwanie, ale udało się