Przepis na biszkopt kakaowy z 6 jaj

11 Zapisać
Biszkopt kakaowy z żółtym kremem i polewą kokosową.

Biszkopt kakaowy z żółtym kremem i polewą kokosową.

Do ciasta biszkoptowego dodałam kakao i sok z mandarynek, a kremem z bitej śmietany zabarwiłam kurkumą na żółty kolor
10 Zapisać
Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

    Dzisiaj zapraszam po przepis na podstawowy biszkopt kakaowy, bardzo prosty do przygotowania. Bounty, Ciasto z piankami marshmallow) i tortów
7 Zapisać
Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

Jakiś czas temu zapytałam na FB czy chcecie przepis na sam biszkopt.   Odpowiedzi były jednoznaczne, więc podaję
2 Zapisać
Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

Wrzucać po jednym żółtku cały czas ubijając na najniższych obrotach. Jeśli potrzebny mi kakaowy biszkopt na tort, to piekę go właśnie z tego przepisu
1 Zapisać
Biszkopt owsiany kakaowy. Prawie jak z cukierni, jeśli nie lepszy.

Biszkopt owsiany kakaowy. Prawie jak z cukierni, jeśli nie lepszy.

Jeśli przeczytacie listę składników, może Was przerazić liczba jajek do niego użytych. Jednak w tym torcie to jajka są podstawą - nie mąka
15 Zapisać
Idealny biszkopt - znakomity do tortów

Idealny biszkopt - znakomity do tortów

Z tego samego przepisu można zrobić biszkopt kakaowy, wystarczy użyć kakao zamiast mąki ziemniaczanej
11 Zapisać
Biszkopt Puszek z brzoskwiniami i delikatną pianką z białek

Biszkopt Puszek z brzoskwiniami i delikatną pianką z białek

lub biszkopt kakaowy LINK. Jeśli biszkopt upiecze się w przeddzień to przygotowanie takiego ciasta jest bardzo szybkie i przyjemne
5 Zapisać
Biszkopt ciemny puszysty bez proszku do pieczenia

Biszkopt ciemny puszysty bez proszku do pieczenia

Polecam przepis na sprawdzony biszkopt kakaowy. Ubijam białka ze szczyptą soli na sztywno (jajka najlepsze z temperaturą pokojową lub nieco ogrzane w ciepłej wodzie)
3 Zapisać
Biszkopt z musem czekoladowym

Biszkopt z musem czekoladowym

To ciasto to kakaowy biszkopt przełożony czekoladowym musem i udekorowany słodką polewą czekoladową. czas ubijając dodawać po jednym żółtku
2 Zapisać
Kakaowe ciasto biszkoptowe idealne do tortu

Kakaowe ciasto biszkoptowe idealne do tortu

Po wielu eksperymentach dotarłam do idealnej bazy do tortu – kakaowego ciasta biszkoptowego. Jest niezawodne, pasuje do wielu kremów tortowych (czekoladowego, chałwowego, śmietankowego czy owocowego)
1 Zapisać
Torcik kakaowy z galaretką wiśniową

Torcik kakaowy z galaretką wiśniową

Lekki kakaowy biszkopt doskonale komponuje się z owocami i kakaowym kremem na bazie śmietanki i serka mascarpone
1 Zapisać
Kakaowa rolada biszkoptowa z bitą śmietaną

Kakaowa rolada biszkoptowa z bitą śmietaną

Tak, Mama ma w sumie racje, bo kilka razy zwijałyśmy biszkopt, który nam pękł. No ale Mama nie prowadzi bloga kulinarnego, a ja uważam, że wygląd się liczy
0 Zapisać
Biszkopt kakaowy-baza do ciast i tortów

Biszkopt kakaowy-baza do ciast i tortów

Oto mój przepis na udany biszkopt kakaowy. Chyba każdy z nas choć raz piekł biszkopt. Z efektem końcowym różnie bywa
0 Zapisać
Torcik kakaowy z mascarpone i dżemem śliwkowym

Torcik kakaowy z mascarpone i dżemem śliwkowym

Biszkopt kakaowy. Pyszny torcik z masą z serka mascarpone z bitą śmietaną - smak przełamany kwaskowym dżemem śliwkowym, dzięki czemu nie jest mdły, a jednocześnie dżem trochę nawilży biszkopt zamiast ponczu
0 Zapisać
Kakaowe ciasto z jabłkami i nektarynkami

Kakaowe ciasto z jabłkami i nektarynkami

Postanowiłam przesmażyć je lekko z jabłkami i połączyć z ciemnym, delikatnym biszkoptem. Obie mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać razem i stopniowo dodawać do ubitych jaj
0 Zapisać
Biszkopt jasny II

Biszkopt jasny II

Biszkopt ciemny = kakaowy. Przed przystąpieniem do robienia biszkoptu, należy wcześniej z lodówki wyjąć jaja, by były w temp
0 Zapisać
Torcik kakaowy na urodziny mojej 2-latki

Torcik kakaowy na urodziny mojej 2-latki

Biszkopt. Nie mam ani talentu do tortów, ani dekoratorów do zdobienia, którymi bym nie rzucała ze złością po całej kuchni
0 Zapisać
Czekoladowy biszkopt z truskawkami

Czekoladowy biszkopt z truskawkami

kakaowym smaku z dodatkiem truskawek. Następnie żółtka - nadal ubijając, a potem. oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę (tak jak na biszkopt)